Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

Κινητοποίηση με αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων διοργανώνει σήμερα Τρίτη 24 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σιντριβάνι (Πλατάνι) στην Κατερίνη η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ που διακηρύσσει ότι οι δρόμοι και όλες οι υποδομές της χώρας ανήκουν στο λαό και όχι στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση αναφέρεται: «Οι εθνικοί δρόμοι να ανήκουν στον Ελληνικό λαό που τους πλήρωσε με τον ιδρώτα του. Να μην γίνουν καινούρια διόδια. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες. Να γίνουν έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον».

Επίσης, αναφέρεται: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων εθνικών αξόνων παραδίδοντας τους στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω των "συμβάσεων παραχώρησης", τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Τα μεγάλα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι της ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ