Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Υπομονή!

Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την προσαρμογή του λαού στην κρίσιμη κατάσταση. Εχουμε χρέος να συνεισφέρουμε όλοι για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων θα βοηθήσουν την οικονομία μας να ξαναβρεί το δρόμο της. Η συμβολή του έθνους είναι απαραίτητη για να επανακτήσει η κοινωνία την εύρυθμη λειτουργία της.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πολύπλοκες, αλλά η χώρα πρέπει να ανταποκριθεί. Η στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων είναι ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχή πορεία της πατρίδας μας. Το έθνος πρέπει να φανεί αντάξιο της υπεύθυνης κυβέρνησής του και να συναισθανθεί ότι η πρόοδος είναι ζήτημα συλλογικό. Οι προσωπικές ανάγκες του κάθε πολίτη βρίσκονται, προς το παρόν, σε δεύτερη μοίρα. Οι διαμαρτυρίες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν.

Ας αντιληφθούμε ότι, στις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες ζούμε, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του έθνους, με τη χρήση καμερών και σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Ο κάθε Ελληνας είναι υποχρεωμένος να δίνει πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην εργασία του, στη γειτονιά του και στους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, μπορεί να διαμαρτύρεται έντονα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και να ζητά εκλογές, αλλά δεν προχωρά σε ακρότητες, αφού αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καιρών. Ενημερώνει το λαό για τις προτάσεις της, όπως οφείλει να κάνει. Θεωρεί ότι με τη δική της διαχείριση θα μπορέσει να οδηγήσει το έθνος σε άνθηση των οικονομικών του.

Διαβεβαιώνει ότι, μόλις αναλάβει την εξουσία, οι επενδύσεις θα έχουν οικολογικό περιεχόμενο. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποκτήσουν - άμεσα - περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική υπευθυνότητα. Σε στιγμές έντονης διάθεσης υπόσχεται και φορολόγηση του προκλητικού πλούτου.

Ο διάλογος των δύο κομμάτων γίνεται σε υψηλό επίπεδο, αφού συμφωνούν απολύτως στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής τους. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟικό σχηματισμό, ο οποίος διασφαλίζει την ειρήνη και τη δημοκρατία στο σύγχρονο κόσμο. Τα αποτελέσματα της δράσης του είναι φανερά στην περιοχή των Βαλκανίων. Δέκα χρόνια μετά την ανθρωπιστική επέμβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία (όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στην εξουσία), καταλαβαίνουμε, ακόμα περισσότερο, την αξία της συμμετοχής της χώρας μας στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όλα αυτά τα χρόνια, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, με ποιότητα ζωής, για τους λαούς της Ευρώπης: Μισθοί που προσφέρουν πολυτελή βίο στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και άλλα πολλά.

Δε συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για απεργίες, διαδηλώσεις και λοιπές αντικοινωνικές εκδηλώσεις. Χρειάζεται, μόνο, σύνεση και συναίνεση. Οι δύσκολοι καιροί θα περάσουν γρήγορα και το έθνος θα επανέλθει στις εποχές της ευφορίας του παρελθόντος. Θα επανέλθει η αφθονία αγαθών σε όλα τα ελληνικά σπίτια και η απόλυτη δημοκρατία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Με λίγη υπομονή θα επιστρέψουμε στον επίγειο παράδεισο των τελευταίων χρόνων!

Περιγράφουν την πραγματικότητα, όπως συμφέρει στην αστική τάξη! Η παραπάνω εκδοχή είναι λίγο ...παλιάς κοπής, αλλά «κυκλοφορεί» κι αυτή. Στην ουσία όμως - είτε με πιο «κλασικό», είτε με πιο «μοντέρνο» τρόπο - το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Αλλα μου λένε τα μάτια μου και άλλα μου λένε αυτοί! Λες και ζούμε σε άλλη χώρα, σε άλλον κόσμο...


Γεράσιμος ΧΟΛΕΒΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ