Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κριτική... περί διαγραμμάτων

Για έλλειψη «αξιοπιστίας» και «σοβαρότητας» κατηγορεί τον πρωθυπουργό

Στο γνωστό πλαίσιο του «φύγε εσύ να 'ρθω εγώ», κινήθηκε η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση, σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία υπό την προεδρία του. «Η μεγαλύτερη κρίση σήμερα», είπε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, «είναι η κρίση διακυβέρνησης της χώρας», ενώ περιορίστηκε να χαρακτηρίσει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως «άδικα και αναποτελεσματικά». Μάλιστα επιμελώς προσπάθησε να μη θίξει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και τον πυρήνα των κατευθύνσεων του ευρωμονόδρομου και σκόπιμα έστρεψε την προσοχή σε ζητήματα... αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την εικόνα που σχηματίζουν «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «ο πρωθυπουργός παραποιεί συστηματικά την αλήθεια και σήμερα φάνηκε η τεράστια έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στον πολίτη και τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Επίσης η κριτική του προς την κυβέρνηση αφορούσε και τη «σοβαρότητα» της κυβέρνησης. Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μη θιγούν τα θεμέλια της ΕΕ και γι' αυτό χρέωσε στη «συντηρητική πλειοψηφία στην Ευρώπη» τα όσα συμβαίνουν επειδή «δεν είναι αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων». Και δεν παρέλειψε να πει ότι «απαιτείται διαφορετική προοδευτική και αναπτυξιακή πολιτική για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η οποία είναι ευκαιρία για να παίξει η ΕΕ ηγετικό ρόλο», δηλαδή ως ιμπεριαλιστική δύναμη για να στηρίξει το ευρωενωσιακό κεφάλαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σε χτεσινές δηλώσεις του αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες σχολίασε ότι «η χώρα προσήλθε στις Βρυξέλλες για άλλη μια φορά ως πρόβατο επί σφαγή, χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και επιβαρυμένη από μια δημοσιονομική πολιτική πενταετίας, που έχει συσσωρεύσει χρέη και ελλείμματα». Εξέφρασε δε την αγωνία του για την αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς καθώς «για πρώτη φορά μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ», σημειώνονται «τέτοια τεράστια περιθώρια επιτοκίων, που φθάνουν ως και 300 μονάδες πάνω από τα γερμανικά επιτόκια». Υμνησε δε τα... επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αναρωτώμενος «πότε είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έλλειμμα 2,5% και πότε ακριβώς είχε έλλειμμα κάτω από τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ