Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕΔΥΕ στη Διεθνή Διάσκεψη του Βελιγραδίου

Διεθνή Διάσκεψη οργανώνουν στο Βελιγράδι, για τα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων» και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μάρτη 2009. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει και με τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών, που απειλεί τους λαούς και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζεται η πανηγυρική Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Η ΕΕΔΥΕ και το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα της Ελλάδας, που μαζικά αντιστάθηκε στις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και στη διέλευση των στρατευμάτων του από την Ελλάδα το 1999, θα συμμετέχει μαζικά με 100 αγωνιστές της ειρήνης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα και καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης, καθώς και στη Διεθνή Διάσκεψη, που θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η Βέρα Νικολαΐδου, Γενική Γραμματέας, μαζί με μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα συμμετέχει επίσης εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, αντιναύαρχος ε.α., εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και την ΕΕΔΔΑ.

Στη Διεθνή Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και φορείς από 45 χώρες, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, ο γενικός γραμματέας του Θανάσης Παφίλης και ο εκτελεστικός γραμματέας Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Στο Βελιγράδι, επίσης, θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 22 Μάρτη η περιφερειακή Σύνοδος των μελών του ΠΣΕ από την Ευρώπη, ενώ στις 24 Μάρτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματά του το 1999 στην πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου.

Η ΕΕΔΥΕ, επίσης, εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ