Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο

Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Την απαίτησή του να φύγει το στρατηγείο των φονιάδων από τη Θεσσαλονίκη, να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διαδηλώνει σήμερα ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, τιμώντας τα αθώα θύματα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και τους αγώνες των λαών. Δίνει αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στις 11 το πρωί έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, στο Γ' Σώμα Στρατού. Και από εκεί με μεγάλη πορεία θα κατευθυνθεί έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που από το 1999 μετατράπηκε σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών για το μακέλεμα του γιουγκοσλάβικου λαού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς, πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, αποφασιστικά να αντιδράσει για να αποτρέψει την εφαρμογή της συμφωνίας που επικύρωσαν πρόσφατα στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προβλέπει την αποθήκευση όπλων μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, βιολογικά, χημικά) στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που βρίσκεται εγκαταστημένο στο κέντρο της πόλης.

Στο Λιτόχωρο

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Λιτοχώρου Πιερίας, είναι το αγωνιστικό ραντεβού, των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, του εργαζόμενου λαού της περιοχής που παλεύει να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για την περιοχή.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και απαιτεί να σταματήσει η περιοχή να αποτελεί πεδίο άσκησης των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών για τις δολοφονικές εξορμήσεις τους.

Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 4 Απρίλη διεξάγεται στο στρατόπεδο «Μπαλανίκα» του Λιτοχώρου, η τελική φάση της άσκησης «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» που πραγματοποιεί το πολυεθνικό Στρατηγείο ΝΑΤΟ (NDC-GR), που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Περίπου 1.200 στρατιώτες από 12 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται για να εκτελούν αποτελεσματικά «ταχείες επεμβάσεις» σε βάρος άλλων χωρών και λαών.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του για να σταματήσει η περιοχή να αποτελεί ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να απομακρυνθούν τα πεδία βολής από το Λιτόχωρο Πιερίας, να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(2022-05-24 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών!(2021-10-30 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο(2012-12-01 00:00:00.0)
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση(2009-05-20 00:00:00.0)
Στις άλλες πόλεις(2009-03-20 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών(2007-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ