Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατάληψη στο στρατηγείο των βιομηχάνων

Το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών έστειλαν μήνυμα πως οι εργάτες δε θα ανεχτούν να πληρώσουν την κρίση

Οι εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία του ΣΒΒΕ

Motion Team

Οι εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία του ΣΒΒΕ
Κατάληψη στο στρατηγείο των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, στα γραφεία του ΣΒΒΕ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην αντεργατική επίθεση που εξαπέλυσαν με τις πλάτες κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, για να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. «Οχι στη λιτότητα και την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» απαίτησαν οι εργάτες με τα πανό και τα συνθήματά τους και κάλεσαν στα σημερινά συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 2 Απρίλη.

Δεκάδες εργαζόμενοι από το χώρο του μετάλλου και άλλους κλάδους μπήκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) που στεγάζονται στον 6ο όροφο οικοδομής στην πλατεία Μοριχόβου και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, καταγγέλλοντας την πολιτική των μαζικών απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, της μείωσης των ωρών εργασίας και των μισθών, που εξαπέλυσε το κεφάλαιο προκειμένου να μη χάσει ευρώ από την υπερκερδοφορία του. Κατήγγειλαν παράλληλα και τη ΓΣΕΕ που συζητά και συμφωνεί με τους βιομηχάνους «απολύσεις με όρους»...

Ξεμπρόστιασαν τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Γ. Μυλωνά, που πρωτοστατεί σ' αυτή την επίθεση, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 απολύσεις από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι τώρα στις επιχειρήσεις του ομίλου του (ALUMIL, ALUFIL και ALUNEF). Μόλις χτες απέλυσε άλλους 4 εργάτες από το εργοστάσιο της ALUMIL στο Κιλκίς, που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που επέβαλε με το πιστόλι στον κρόταφο, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση των ωρών εργασίας από 8 σε 6,5 και αντίστοιχη μείωση των μισθών τους περίπου 20%. Γι' αυτό και σ' αυτή την κινητοποίηση πρωτοστάτησε η Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών που πρόσφατα συγκροτήθηκε και δρα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ