Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τέλος στο «ειδύλλιο» με ΛΑ.Ο.Σ.

Καθυστερημένα και κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων και των εσωκομματικών ισορροπιών η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος στο φλερτ με το ΛΑ.Ο.Σ, καθώς εκτιμά ότι οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από τα προσδοκώμενα οφέλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέφερε σε ισχύ τη δήλωση που είχε κάνει πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ο Κ. Καραμανλής, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δε συνεργάζεται με το ΛΑ.Ο.Σ γιατί «δε συνεργάζεται με τα άκρα», δήλωση που είχε αποφύγει πεισματικά να κάνει τις προηγούμενες βδομάδες. Κληθείς να σχολιάσει τη σκόπιμη διγλωσσία που παρατηρούνταν το προηγούμενο διάστημα από τα κυβερνητικά στελέχη ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια από την αρχή. Η αλήθεια όμως είναι ότι μέχρι και την περασμένη βδομάδα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Πρ. Παυλόπουλος κ.ά., δήλωναν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ «έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί του» και πως δεν μπορεί να αποκληθεί κόμμα των άκρων ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή... Επιπλέον ήταν ολοφάνερο ότι το Μέγαρο Μαξίμου αξιοποιούσε την προσφερόμενη βοήθεια από τον Γ. Καρατζαφέρη προκειμένου να στηρίξει την επιχείρηση συναίνεσης στην «εθνική υπόθεση» της αντιμετώπισης της κρίσης. Η χθεσινή «στροφή» αυτή του Μεγάρου Μαξίμου αποδίδεται στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά και στην εκτίμηση ότι υφίσταται ζημιά το κεντρώο προφίλ της και χάνει έδαφος στο διαγκωνισμό με το ΠΑΣΟΚ για τους ψηφοφόρους του επονομαζόμενου «κεντρώου χώρου».

Εντονη όμως ήταν η εσωκομματική διαμάχη για τη στάση απέναντι στο ΛΑ.Ο.Σ. Ηδη Ντ. Μπακογιάννη και Γερ. Γιακουμάτος εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε συνεργασία, χαρακτηρίζοντας το ΛΑ.Ο.Σ. ακραίο, ενώ πιο συγκρατημένα ήταν άλλα στελέχη (Γ. Βουλγαράκης, Κ. Παπακώστα κλπ). Οξεία ήταν η αντίδραση της Μ. Γιαννάκου που δήλωσε (στην ΕΡΑ) ότι «το να ακουμπήσει στον τοίχο δεξιά η ΝΔ θα ήταν πολιτική αυτοκτονία»... Τη θλίψη του για την άδοξη έκβαση του φλερτ εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ αποδίδοντας την ευθύνη του ναυαγίου στην υπουργό Εξωτερικών. «Τελικά ο ισχυρός άνθρωπος της κυβέρνησης είναι γένους θηλυκού. Τώρα πια η συναίνεση μετατρέπεται σε οίκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Βελόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ