Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Σοβαρά προβλήματα στα δυσπρόσιτα σχολεία

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μεταφορών και Επικοινωνιών, με θέμα τα προβλήματα των δυσπρόσιτων σχολείων, Γυμνασίου και Δημοτικού, Κοντοβάζαινας Νομού Αρκαδίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές, πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Είναι γνωστό ότι τα δυσπρόσιτα σχολεία βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες που απέχουν έως και 2,5 ώρες από το κέντρο ενός Νομού. Στο Νομό Αρκαδίας μια τέτοια περίπτωση είναι το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Κοντοβάζαινας.

Οι εκπαιδευτικοί που επανδρώνουν τέτοια σχολεία, λόγω ακριβώς αυτής της απόστασης, αναγκάζονται να διαμένουν σε αυτές τις περιοχές. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι υπάρχουσες κατοικίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες (π.χ. σε ορεινά μέρη δεν υπάρχει ούτε θέρμανση), με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους όταν εγκαθίσταται μαζί.

Είναι λογικό σε αυτές τις συνθήκες όλοι να θέλουν να φύγουν και έτσι τα σχολεία αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς (ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού κ.ά. ). Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα εντοπίζεται στη δικτυακή επικοινωνία των σχολείων, λόγω των χαμηλών ταχυτήτων του διαδικτύου.

Οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί των δυσπρόσιτων σχολείων χρειάζεται να είναι άμεσες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρουν ώστε:

-- Με κρατική ευθύνη να δημιουργηθεί σύγχρονη εστία - Ξενώνας, που θα στεγάσει δωρεάν όσους εργάζονται σε δυσπρόσιτες περιοχές ή να προβλεφτεί η μίσθωση δωματίων.

-- Να λυθεί το πρόβλημα της χαμηλής ταχύτητας του διαδικτύου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ