Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικαστικό πογκρόμ σε βάρος αγωνιστών

Αλλοι οκτώ συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, στη Μακεδονία και τη Θράκη, κλήθηκαν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στα «Τζάμπο»

Νέες ποινικές διώξεις αγωνιστών βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, εισαγγελείς και αστυνομία σπεύδουν να στοχοποιήσουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου.

Τουλάχιστον 8 εργάτες και υπάλληλοι από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη, φοιτητές και άλλοι αγωνιστές του ΠΑΜΕ, κλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κατά τόπους Τμήματα της Ασφάλειας προκειμένου να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις τέσσερις μαζικές σαββατιάτικες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο υποκατάστημα του «Τζάμπο» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Οι κλήσεις σε απολογία γίνονται με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στο χώρο της κινητοποίησης! Σε απολογία κλήθηκαν ακόμη και πολίτες - πελάτες του καταστήματος που δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, αλλά απλά είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους στο χώρο.

Τη βιομηχανία μηνύσεων που στήθηκε σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ και απλών πολιτών, καταγγέλλουν οι τοπικές Γραμματείες Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή της και η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει ως τρομοκρατικές τις ενέργειες Εισαγγελίας και Αστυνομίας κατά των ταξικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν με συνέπεια τις απολύσεις και την τρομοκρατία της πολυεθνικής: «Για μια ακόμη φορά η Δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της πρόσωπο. Μετά από απαίτηση της κυρίαρχης τάξης των πολυεθνικών, των μεγαλεμπόρων και της ΝΔ, στήθηκε βιομηχανία μηνύσεων, από την Εισαγγελία και αστυνομικές διευθύνσεις», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν ταξική αγωνιστική απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 19 Μάρτη ο Νίκος Νικολόπουλος καλείται από τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η εργοδοσία στις 30 Γενάρη για «παράνομη βία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συκοφαντική δυσφήμιση». Ενώ στις 9 Απρίλη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικάζονται οι εργαζόμενοι Τάσος Κεσόπουλος και και Χριστίνα Μπέλλα, που συνελήφθησαν στις 24 Γενάρη έξω από το κατάστημα του «Τζάμπο» στον Ταύρο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ