Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαύρη αντίδραση

«

Εχουμε πλέον ένα αντάρτικο πόλεως, έχουμε μια εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί, έχουμε μια υπέρμετρη εγκληματικότητα από τους μετανάστες - δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «City» -(...) Αυτή τη στιγμή η αστυνομία, εάν χτυπήσει, όλη την ημέρα τα κανάλια και όλες οι δηλώσεις θα είναι εναντίον της αστυνομίας. Λοιπόν, τι γίνεται;». Ακολούθως επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και όσους αρνούνται να σηκώσουν χέρι: «Η αστυνομία έχει τρεις αρχηγούς. Τον φυσικό αρχηγό, τον υπουργό και τον πρόεδρο των Συνδικαλιστών Αστυνομικών. Το πράγμα δε λειτουργεί. Οι μεν αστυνομικοί λένε: "ου μπλέξω ξαφνικά βγάζω το κλομπ, ρίξω μία στο κεφάλι και πέσει ξερός αυτός, οπότε επί τρεις μήνες θα είμαι πρώτο θέμα στα κανάλια και χαλάει η ζωή μου και θα αναγκαστώ να πάω και εγώ στην Αυστραλία" ή ξαφνικά "θα κάνω το παγόνι". Δεν καλύπτει κανείς τον αστυνομικό».

Επίσης, ζήτησε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου: «Είναι ένα ελληνικό εφεύρημα μόνο. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο (...) Μα άσυλο γιατί να υπάρχει το 2010, να καταλάβω, τι να υπάρχει; Το είπε και ο Πανούσης (σ.σ.: υποψήφιος του ΣΥΝ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά), ο δημιουργός του και είπε ότι δε χρειάζεται πια. Από ποιον να φοβηθεί τι; Υπάρχει περίπτωση να πάει ένας αστυνομικός μέσα σε μια διδασκαλία και να διακόψει το μάθημα; Το μάθημα διακόπτεται μόνο απ' τους κουκουλοφόρους. Επομένως, λοιπόν, δε χρειάζεται (...) δε χρειάζεται και εδώ. Δεν καταλαβαίνω τι είμαστε; Ουγκάντα είμαστε και χρειαζόμαστε το άσυλο;».

Και μέσα σ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που φέρει την κυβέρνηση να ζητά τη «συνδρομή» της Σκότλαντ Γιαρντ για να βοηθήσει στην «αναδιάρθρωση» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, περιχαρής δήλωνε: «Η αρχή έγινε. Ο πρωθυπουργός καλεί τον επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ σερ Ιαν Μπλερ για να λύσει το πρόβλημα της ασφάλειας στην Ελλάδα». Ο δε Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τους Βρετανούς «καλοδεχούμενους». Τόση η χαρά τους για την προτεκτορατοποίηση της χώρας και το αλώνισμα εδώ ξένων πρακτόρων.


Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ