Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανοίγεται ο δρόμος για ένταση της κρατικής καταστολής

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπείες της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ

«Δε θα δικαιολογήσουμε, με πρόσχημα το κυνήγι της εγκληματικότητας, να αυξηθεί η κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), χτες το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα έχουν ως εξής:

«Το πρόβλημα της ανασφάλειας από την έξαρση της κοινωνικής εγκληματικότητας είναι υπαρκτό και δεν το υποτιμούμε καθόλου. Σε καμία όμως περίπτωση δε θα δικαιολογήσουμε, με πρόσχημα το κυνήγι της εγκληματικότητας, να αυξηθεί η κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων, εναντίον του λαϊκού κινήματος.

Τα σώματα ασφαλείας πρέπει να προσανατολιστούν στην καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας και βεβαίως να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που τους διευκολύνουν σε αυτό το έργο τους ταυτόχρονα και με την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν διατυπώσει. Φοβόμαστε πάρα πολύ ότι ανοίγεται ο δρόμος για ένταση της κρατικής καταστολής, που όχι μόνο δε θα μειώσει το οργανωμένο έγκλημα, αλλά θα το αυξήσει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη στάση της Αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε: «Εμείς ασχολούμαστε και καταπιανόμαστε με τον γενικό προσανατολισμό που επιφυλάσσουν στα σώματα ασφαλείας το κράτος και οι κυβερνήσεις και βεβαίως δεν μπορούμε να σταθούμε στο πώς δρα ή πώς ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα η κάθε ξεχωριστή μονάδα. Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει μία υπερβολή, στα περί διάλυσης της Αστυνομίας, ακριβώς για να ενισχυθούν ενδεχομένως και άλλοι παρααστυνομικοί μηχανισμοί».

Ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, αφού ευχαρίστησε για τη συνάντηση, είπε πως «υπάρχει μια άσχημη κατάσταση στη χώρα μας εξαιτίας της μη αποτελεσματικής παρουσίας της Αστυνομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα». Είπε πως «υπάρχει μια εγκληματικότητα που οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε» και ζήτησε τη «θωράκιση του εργαζόμενου αστυνομικού».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια που αφορούν την προμήθεια νέων «συστημάτων» για την καταστολή διαδηλώσεων, ο Χρ. Φωτόπουλος είπε πως «η ΠΟΑΣΥ έχει πάγια θέση πάνω σε αυτά τα ζητήματα, πώς αντιμετωπίζονται. Για τα προβλήματα των εργαζομένων, υπεύθυνοι για να δίνουν λύσεις είναι οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα και όχι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, όπως είναι η Αστυνομία. Δε δεχόμαστε τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις ή τέτοιου είδους χρησιμοποίηση να έχει ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γεωργατζής, πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, εξέφρασε την ανησυχία του και σημείωσε πως «μας απασχολεί έντονα το κλίμα που έχει δημιουργηθεί» για να καταλήξει το «περί ανασφάλειας που κινείται και διακινείται, δε μας βρίσκει σύμφωνους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ