Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ: «Η πρόταση για την "πράσινη ανάπτυξη" δείχνει προς την ορθή κατεύθυνση αλλαγής. Αποτελεί αναγκαία συνιστώσα μιας απαραίτητης εθνικής προσπάθειας, που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας, να ιδρύσει μια νέα σύγχρονη και στέρεη βιομηχανική υποδομή και να δημιουργήσει νέες και σταθερές θέσεις εργασίας. Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της τοποθέτησης του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση σηματοδοτώντας στην ουσία άνοιγμα του επιχειρηματικού συνδέσμου στο ΠΑΣΟΚ» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: «Ο καμβάς των συζητήσεων που είχε ο κ. Καραμανλής με τους πολιτικούς αρχηγούς περιορίστηκε σε γενικές διαπιστώσεις όπως "ό,τι προσπαθήσουμε πρέπει να το πράξουμε στο πλαίσιο και με τήρηση των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ" (και καλείς το ΚΚΕ να "συναινέσει" σε κάτι τέτοιο;) (...) αλλά ακόμη και "να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων" (ποιος, και με ποιο κριτήριο κρίνει μια διεκδίκηση, ας πούμε να μην υπάρχουν συντάξεις των 300 ευρώ, ως "υπερβολική";)» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Με αυτές τις πολιτικές δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση (...) Είναι και υφεσιακές» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: «Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν αναπτύχθηκε ποτέ κουλτούρα διακομματικής συνεννόησης ακόμα και σε μείζονα ζητήματα (π.χ. Παιδεία, Υγεία κ.ο.κ.) όπου τα δύο μεγάλα κόμματα διαθέτουν αποδεδειγμένα απόψεις που γειτνιάζουν ή και συμπίπτουν (...) Η συνεννόηση είναι αίτημα των πολιτών και (απόλυτη) ανάγκη των καιρών. Και όσοι αγνοήσουν τις ανάγκες των καιρών θα τις βρουν μπροστά τους αργά ή γρήγορα» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ»: «Με υποδείξεις για εγκατάλειψη "πεπαλαιωμένων" συνθηκών (μεταξύ αυτών και της Λοζάνης) και υιοθέτηση νέου μοντέρνου πλαισίου για τα ζητήματα των μειονοτήτων, η λεγόμενη "ανεξάρτητη εμπειρογνώμων" του ΟΗΕ για τις μειονότητες προβάλλει στην έκθεσή της για την Ελλάδα μια δραματική εικόνα καταπίεσης των μειονοτήτων και παραβίασης βασικών δικαιωμάτων και συστήνει, εκτός των άλλων, και εγκατάλειψη της διαμάχης για την αναγνώριση "μακεδονικής και τουρκικής" μειονότητας» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ