Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩ»

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ για τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την κατάσταση στα ΘΕΨΥΠΑ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν:

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 460 Δομές Αποασυλοποίησης και Αποκατάστασης Ψυχικής Υγείας, οι οποίες φιλοξενούν ψυχικά ασθενείς και άτομα με νοητική στέρηση. Στα άτομα αυτά παρέχεται νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα σε μόνιμη βάση.

Οι Δομές άνοιξαν και λειτουργούν με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην Ελλάδα το Πρόγραμμα λέγεται ΨΥΧΑΡΓΩ. Σ' αυτές τις δομές απασχολούνται πάνω από 3.500 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 4-6 μήνες και βρίσκονται σε δύσκολη θέση και οικονομική ανέχεια και πολλοί ζουν με δανεικά.

Επειδή η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς, επανερχόμαστε με την Ερώτησή μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

α) Γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, αφού τα κονδύλια έχουν δοθεί;

β) Τι μέτρα θα πάρει το υπουργείο για να πληρωθούν;

γ) Τι εγγυήσεις δίνει το υπουργείο για τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, ώστε να εξασφαλιστούν εργαζόμενοι και ασθενείς και

δ) Εάν σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, αναλάβει την ευθύνη το ίδιο το κράτος για δημόσια δωρεάν περίθαλψη χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ