Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10318

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ προβάλλει στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των γυναικών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και τις καλεί μαχητικά να διεκδικήσουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος και του αγωνιστικού γυναικείου κινήματος. Για να κατακτηθούν, απαιτούν την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και ισχυρό ΚΚΕ, ανάπτυξη της αντιμονοπωλιακής λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία. Μηνύματα από Γραμματεία Γυναικών ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και ΚΝΕ. Ιστορικό αφιέρωμα στο ένθετο «7 μέρες μαζί».


ΣΕΛ.  5,    16   -   17,    29

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την αντεπίθεση

Σήμερα δημοσιεύουμε στο «Ριζοσπάστη», σε ειδικό ένθετο, την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στην Πολιτική Απόφαση, εξειδικεύονται και καθορίζονται τα καθήκοντα του Κόμματος, για το επόμενο διάστημα, μέχρι την πραγματοποίηση του 19ου Συνεδρίου. Σήμερα το ΚΚΕ, πιο έμπειρο, πιο ώριμο και πιο ατσαλωμένο, με μεγαλύτερη επάρκεια, μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Με όπλο την Απόφαση αλλά και τ' άλλα ντοκουμέντα που υπερψηφίστηκαν, με την κατακτημένη ως τώρα πείρα, μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με όραμα, αισιοδοξία, με συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά με διάθεση και ικανότητα να τις αντιμετωπίσουμε, και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στις άλλες λαϊκές δυνάμεις. Η Πολιτική Απόφαση για τα καθήκοντα ως το 19ο Συνέδριο, εξοπλίζει το Κόμμα στη δουλειά, για την ισχυροποίησή του αλλά και στην ικανότητα για αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  3,    Ενθετο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Εντατική προετοιμασία αγώνα με τη δοκιμασμένη ταξική γραμμή

Σημαντικό στοιχείο στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη και της πανεργατικής απεργίας στις 2 Απρίλη, αποτελεί η μαζικότητα των συσκέψεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και η συμμετοχή σ' αυτές νέων συνδικαλιστών και συνδικάτων. Μπροστά στην οικονομική κρίση και την καταφανέστατη συμπόρευση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, η ταξική γραμμή πάλης αναδεικνύεται η μόνη ικανή να αντιπαλέψει την προσπάθεια να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους. Μ' αυτό το περιεχόμενο, οι ταξικές δυνάμεις εξορμούν σχεδιασμένα σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  12,    13


ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ο λαός κόντρα στην πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  6   -  10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη

Κοινή ανακοίνωση από 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που συμμετείχαν στις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ