Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 70 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Εβδομήντα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, απελευθερωτικά κινήματα που συμμετείχαν στις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν τις βάρβαρες επιθέσεις από στεριά, αέρα και θάλασσα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα, το Δεκέμβρη του 2008.

Σημειώνουν πως αυτή η θηριώδης επίθεση διήρκεσε 22 μέρες και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 1.350 πολιτών, τον τραυματισμό χιλιάδων αθώων συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Αφησε σημάδια μαζικής καταστροφής σε κατοικίες, περιουσίες και υποδομές, στερώντας από τους κατοίκους της Γάζας τις θεμελιώδεις υποδομές.

Τα κόμματα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εξελισσόμενη ανθρωπιστική τραγωδία. Καταδικάζουν τον εσκεμμένο βομβαρδισμό σχολείων και πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου του ΟΗΕ στον καταυλισμό της Τζαμπάλια.

Τονίζουν δε πως η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα είναι στην πραγματικότητα μια επίθεση ενάντια σε ολόκληρο τον Παλαιστινιακό Λαό και καλούν σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα του.

Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτεί η κοινή ανακοίνωση καθώς και τα κόμματα που την υπογράφουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ