Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Σκληρή, ταξική, φιλομονοπωλιακή η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ έχει «ριζικά διαφορετική θέση με τη θέση της κυβέρνησης και των κομμάτων του δικομματισμού», επισήμανε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «καμιά φορά δεν είπε ότι δεν έχει πολιτική η Νέα Δημοκρατία. Εχει μία πολιτική σκληρή, ταξική, φιλομονοπωλιακή, μία πολιτική η οποία συναποφασίζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση σήμερα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χτες με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και σε αυτή την πολιτική συναινούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται τη γενική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συναινούν και ο Συνασπισμός και ο ΛΑ.Ο.Σ. Βεβαίως, έχουν διαφορές. Εχουν, όμως, διαφορές σε θέματα τα οποία σχετίζονται με διαχειριστικά και άλλα ζητήματα».

Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα, ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε αναφορικά με τα επιχειρηματικά δάνεια ότι «δε μας είπατε πόσες ήταν οι αιτήσεις. Και τι είδους επιχειρήσεις ήταν αυτές των οποίων τα δάνεια εγκρίθηκαν; Δε στηρίζονται προβληματικές επιχειρήσεις, είπατε. Μα, μέρα με τη μέρα γίνονται προβληματικές συνεχώς όλο και πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Οσον αφορά τον υποτιθέμενο πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, επισήμανε ότι πρέπει να «μιλάμε με στοιχεία. Τρόφιμα, ποτά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ηλεκτρικές συσκευές κυριαρχούνται από μια χούφτα μονοπωλίων». Σχετικά με τα πρόστιμα που σύμφωνα με την κυβέρνηση επιβάλλονται, σημείωσε πως «τα πρόστιμα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά και καλό είναι κάπου - κάπου να γίνεται και ένας απολογισμός: Από τα πρόστιμα που επιβάλλονται πόσα εισπράττονται;».

Τέλος, κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες να αναπτύξουν διεκδικητικούς αγώνες για «να περιορίσουν αυτές τις ολέθριες έως αρνητικές επιπτώσεις της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται», τονίζοντας πως έτσι «θα ωριμάζουν και τα πολιτικά τους συμπεράσματα. Θα συνειδητοποιούν ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για συμμαχία της εργατικής τάξης με τη φτωχομεσαία αγροτιά, με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και τους αυτοαπασχολούμενους, μπορεί να διαμορφώνει όρους, συνθήκες και προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Για ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε μία άλλη εξουσία, μία άλλη οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ