Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις

Απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων που παίρνουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα:

-- «Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός». Με αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν τις αντιπροσωπείες από το ΚΚ Φινλανδίας, το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, το Κόμμα Εργατών Βελγίου, το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, το ΚΚ Κολομβίας και την Κομμουνιστική Επανίδρυση Πουέρτο Ρίκο οι κομμουνιστές της Αχαΐας στην Πάτρα, σε μιαν ιδιαίτερη, ζεστή, συντροφική εκδήλωση φιλίας και αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους.

-- Στη Λάρισα, στην κατάμεστη αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου, υποδέχτηκαν τις αντιπροσωπείες των ΚΚ Βενεζουέλας, ΚΚ Βραζιλίας, Μπάαθ Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Συρίας, ΚΚ Καναδά, ΚΚ Μακεδονίας, Γαλλικού ΚΚ και Κόμματος του Λαού του Παναμά.

-- Στο κατάμεστο θέατρο «Παπαδημητρίου», στο κέντρο της Χαλκίδας, βρέθηκαν οι αντιπρόσωποι από το ΚΚ Δανίας, το Νέο ΚΚ Ρουμανίας, το ΚΚ Σλοβακίας, το Κόμμα Κομμουνιστών Σερβίας και το ΚΚ Παλαιστίνης.

-- Μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης έγινε στο Αιγάλεω, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», με συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΚ Βιετνάμ, του Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό Αλγερίας, του ΚΚ Συρίας, του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης Παλαιστίνης, του ΚΚ Νορβηγίας, του Νέου ΚΚ Ολλανδίας, του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας και του Μετώπου Πολισάριο - Δυτική Σαχάρα.

-- Το σύνθημα «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός», τράνταξε την αίθουσα του Δημαρχείου της Καλλιθέας, όπου βρέθηκαν οι αντιπροσωπείες του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, του ΚΚ Λευκορωσίας, του ΚΚ Τατζικιστάν, του ΚΚ Συρίας, του Κινήματος Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, του ΚΚ Γερμανίας και του ΚΚ Ισπανίας.

-- Στο Δημαρχείο της κόκκινης Καισαριανής συμμετείχαν το Κόμμα Εργατών Κορέας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το Ιορδανικό ΚΚ, το ΚΚ των Λαών Ισπανίας, το Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας και το Ρουμάνικο ΚΚ.

-- Στο Μενίδι, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου συμμετείχαν το ΚΚ Ουκρανίας, το ΕΚΚ Γεωργίας, το ΕΜΕΠ Τουρκίας, το ΚΚ Αλβανίας, το ΚΚ Μάλτας, το ΚΚ Βρετανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, το ΚΚ Εσθονίας, το ΚΚ Αρμενίας.

-- Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας συμμετείχαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το ΚΚ Κίνας, το Νέο ΚΚ Βρετανίας, το Αιγυπτιακό ΚΚ, η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης και το ΚΚ Βουλγαρίας.

-- Στον Πειραιά, στα Γραφεία της ΚΟΠ, υποδέχτηκαν το Πορτογαλικό ΚΚ, το ΚΚΡΟ Ρωσίας, το Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, το ΚΚ Ινδίας, το ΚΚ Βραζιλίας, το Τουντέχ Ιράν.

-- Στην ανταρτομάνα Κοκκινιά, στο Δημαρχείο, υποδέχτηκαν το Κόμμα των Κομμουνιστών Μεξικού, το PLO Παλαιστίνης, το ΚΚ Δανίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, το Κόμμα των Κομμουνιστών Καταλονίας, το Περουβιάνικο ΚΚ.

- Στο Δημαρχείο, στο Ιλιον, συναντήθηκαν με τις αντιπροσωπείες του ΚΚ Λουξεμβούργου, του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, Τσεχίας, του ΚΚ Σρι Λάνκα, του Σουηδικού ΚΚ, του ΚΚ Πακιστάν, του ΚΚ Πολωνίας, του Ρουμανικού ΚΚ, του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης(2009-02-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης(2009-02-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης(2009-02-15 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης(2009-02-13 00:00:00.0)
Με ορμή στις νέες μάχες(2009-02-04 00:00:00.0)
Μεγάλη η διεθνής συμμετοχή στο Συνέδριο του ΚΚ(2006-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ