Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απύθμενη αναλγησία

Μια νέα μελέτη του ΙΓΜΕ που αποκαλύφθηκε, ενώ η κυβέρνηση την κρατούσε ως εφτασφράγιστο μυστικό επί ένα χρόνο, αποδεικνύει τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο και άλλες επικίνδυνες για την υγεία τοξικές ουσίες. Μια μόλυνση, που προκλήθηκε από την ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχάνων της περιοχής.

Η μελέτη καταγράφει συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, που ξεπερνούν τα 100 μικρογραμμάρια ανά λίτρο νερού στην Παραλία Αυλίδας, βορειοανατολικά του Αγίου Θωμά, δυτικά από τα Οινόφυτα και νοτιοανατολικά του Ασπροκάμπου. Επίσης, συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου των 50 μικρογραμμαρίων εμφανίζονται νότια των Οινοφύτων γύρω από την κοίτη του Ασωπού, βόρεια και ανατολικά του Ασπροκάμπου, ενώ στα 20-30 μικρογραμμάρια βρίσκονται τα υπόγεια ύδατα βόρεια του Σχηματαρίου, στον Ωρωπό και το Χαλκούτσι.

Διαπιστώθηκαν, ακόμη, συγκεντρώσεις ολικού σιδήρου που ξεπερνούσαν τα 1.000, ακόμα και τα 2.000 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, με όριο τα 200, υπερβάσεις στο νικέλιο και υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών, φωσφορικών και ολικού χρωμίου.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εδώ και χρόνια ήξεραν για το έγκλημα της μόλυνσης που συντελείται στην περιοχή και κώφευαν. Αλλά ακόμη και τώρα, που όλα αποκαλύφθηκαν, η κυβέρνηση αρκείται σε «θα», στο «χάιδεμα» των βιομηχάνων που ρυπαίνουν με κάποια πρόστιμα ή, ακόμη χειρότερα, στο να «κρύβει» μελέτες που δείχνουν την εφιαλτική κατάσταση, αφήνοντας τους κατοίκους να πίνουν καρκινογόνο νερό! Αναλγησία απύθμενη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ