Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Με τον Υμνο της Διεθνούς να «πλημμυρίζει» την ατμόσφαιρα...

Ασφυκτικά γέμισε το κλειστό στάδιο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, την περασμένη Τετάρτη, μέρα έναρξης των εργασιών του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Τα νέα πρόσωπα με τη ζωντάνια τους «φώτισαν» την ελπίδα. Στην κεντρική εξέδρα δέσποζε το σύνθημα «Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός». Από τα μεγάφωνα επαναστατικά τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη έστελναν το μήνυμα.

Η εκδήλωση, που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης, που διοργανώθηκαν τις μέρες πραγματοποίησης του 18ου Συνεδρίου, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ποιο είναι το ισχυρό όπλο των λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες από: ΚΚ Κούβας, Κόμμα Βούλγαρων Κομμουνιστών, ΑΚΕΛ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, ΚΚ Ισραήλ, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).

«Σήμερα εδώ εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Ινδίας, του Πακιστάν, της Σοσιαλιστικής Κούβας», τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλωσορίζοντάς τους. «Στους καταπιεσμένους, τους καταδιωγμένους από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Δυναμώνουμε το διεθνισμό, που είναι φυσιογνωμικό στοιχείο της 90χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ.


Με την επίσκεψή σας στην Ελλάδα για το Συνέδριο του Κόμματός μας, δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα και για την πάλη της εργατικής τάξης στις χώρες σας. Το κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε αυξημένα, σύνθετα καθήκοντα. Στο φόντο της εξελισσόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον η πείρα από κάθε Κόμμα και την οργάνωση της πάλης για να μην πληρώσουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα την κρίση.

Εχει ιδιαίτερη σημασία για μας η πάλη των συντρόφων στις χώρες τους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί γίνονται πιο επιθετικοί, όπως έκανε πρόσφατα το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Γάζα με το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού.

Την ώρα που δυναμώνουν οι επιθέσεις σε βάρος των λαών γίνεται προσπάθεια από τους ιμπεριαλιστές, τα αστικά κόμματα και τον οπορτουνισμό να καλλιεργηθούν νέες αυταπάτες και ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Προσπαθούν να πείσουν ότι στα πλαίσια μιας άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού, κεντροδεξιάς ή κεντροαριστερής, νεοφιλελεύθερης ή σοσιαλδημοκρατικής, μπορούν να προσμένουν δήθεν καλύτερες μέρες οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, συστηματικά δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, η εργοδοτική τρομοκρατία και τα αντιδημοκρατικά μέτρα».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Κούβας Φ. Ραμίρεζ, με το τέλος της ομιλίας του, έδωσε ως δώρο, το οποίο παρέλαβε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, μια αφίσα με τη σημαία της Κούβας και τον Φιντέλ Κάστρο με το όπλο περασμένο στον ώμο, σύμβολο της Κουβανικής Επανάστασης. Αναμνηστικά δώρα παραδόθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ σε όλους τους ξένους αντιπροσώπους.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την Σύλβια Καπερνάρου να ερμηνεύει επαναστατικά τραγούδια και στίχους που υμνούσαν την αλληλεγγύη των λαών. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών ανέβηκαν στην κεντρική εξέδρα. Σήκωσαν ψηλά τις γροθιές τους. Ολο το στάδιο στάθηκε όρθιο. «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι...», βγαίνει από τα χείλη χιλιάδων κομμουνιστών. Ο Υμνος της Διεθνούς «πλημμυρίζει» την ατμόσφαιρα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχρονική πηγή έμπνευσης για την πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο(2023-12-30 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα(2009-01-01 00:00:00.0)
Εκκληση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2008-12-31 00:00:00.0)
Ποια κόμματα συμμετείχαν(2007-01-28 00:00:00.0)
Ευρύτατη διεθνής συμμετοχή στο Συνέδριο(2000-12-17 00:00:00.0)
Τα νέα όργανα(1999-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ