Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το στάδιο γέμισε ασφυκτικά. Τα νέα πρόσωπα με τη ζωντάνια τους «φώτισαν» την ελπίδα. Στην κεντρική εξέδρα δέσποζε το σύνθημα «Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός». Από τα μεγάφωνα επαναστατικά τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη έστελναν το μήνυμα.

Η χτεσινή εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης, που διοργανώνονται τις μέρες πραγματοποίησης του 18ου Συνεδρίου, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ποιο είναι το ισχυρό όπλο των λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες από: ΚΚ Κούβας, Κόμμα Βούλγαρων Κομμουνιστών, ΑΚΕΛ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, ΚΚ Ισραήλ, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).

Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Κούβας Φ. Ραμίρεζ, με το τέλος της ομιλίας του, έδωσε ως δώρο, το οποίο παρέλαβε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, μια αφίσα με τη σημαία της Κούβας και τον Φιντέλ Κάστρο με το όπλο περασμένο στον ώμο, σύμβολο της Κουβανικής Επανάστασης. Αναμνηστικά δώρα παραδόθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ σε όλους τους ξένους αντιπροσώπους.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την Σύλβια Καπερνάρου να ερμηνεύει επαναστατικά τραγούδια και στίχους που υμνούσαν την αλληλεγγύη των λαών. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών ανέβηκαν στην κεντρική εξέδρα. Σήκωσαν ψηλά τις γροθιές τους. Ολο το στάδιο στάθηκε όρθιο. «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι...», βγαίνει από τα χείλη χιλιάδων κομμουνιστών. Ο ύμνος της Διεθνούς «πλημμυρίζει» την ατμόσφαιρα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ