Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Δυναμώνουμε το διεθνισμό

«Εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σας καλωσορίζουμε. Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά στην εκδήλωση αλληλεγγύης στα πλαίσια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Είμαστε αισιόδοξοι και πεισμένοι. Το σύνθημά μας "Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος" είναι η μόνη απάντηση στα μονοπώλια και την εξουσία της αστικής τάξης», τόνισε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα.

«Αγαπητοί σύντροφοι - είπε - και σήμερα εδώ εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Ινδίας, του Πακιστάν, της Σοσιαλιστικής Κούβας. Στους καταπιεσμένους, τους καταδιωγμένους από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Δυναμώνουμε το διεθνισμό που είναι φυσιογνωμικό στοιχείο της 90χρονης ιστορίας του ΚΚΕ.

Με την επίσκεψή σας στην Ελλάδα για το Συνέδριο του Κόμματος μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα και για την πάλη της εργατικής τάξης στις χώρες σας. Το κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε αυξημένα, σύνθετα καθήκοντα. Στο φόντο της εξελισσόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον η πείρα από κάθε Κόμμα και την οργάνωση της πάλης για να μην πληρώσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα την κρίση.


Εχει ιδιαίτερη σημασία για μας η πάλη των συντρόφων στις χώρες τους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί γίνονται πιο επιθετικοί, όπως έκανε πρόσφατα το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Γάζα με το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού.

Την ώρα που δυναμώνουν οι επιθέσεις σε βάρος των λαών γίνεται προσπάθεια από τους ιμπεριαλιστές, τα αστικά κόμματα και τον οπορτουνισμό να καλλιεργηθούν νέες αυταπάτες και ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Προσπαθούν να πείσουν ότι στα πλαίσια μιας άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού, κεντροδεξιάς ή κεντροαριστερής, νεοφιλελεύθερης ή σοσιαλδημοκρατικής, μπορούν να προσμένουν δήθεν καλύτερες μέρες οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, συστηματικά δυναμώνει ο αντικομμουνισμός, η εργοδοτική τρομοκρατία και τα αντιδημοκρατικά μέτρα».

Με τη γραμμή ρήξης και σύγκρουσης

«Στο χώρο ευθύνης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας συγκεντρώνεται μεγάλο ποσοστό της εργατικής τάξης της Ελλάδας, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται με τη γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την αστική τάξη να συγκεντρώνονται δυνάμεις για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Το Κόμμα μας πρωτοστατεί για την ανασύνταξη - αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να χαράξει νικηφόρα πορεία στην πάλη για την εξουσία. Προβάλλοντας τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, πραγματοποιούνται στη χώρα μας κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, που συσπειρώνει ταξικά Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα, συνδικαλιστές και Ομοσπονδίες. Σε σημαντικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν αυτήν την περίοδο η φτωχομεσαία αγροτιά, αμφισβητώντας την ΚΑΠ της ΕΕ. Σημαντικούς αγώνες ανέπτυξαν το τελευταίο διάστημα οι μαθητές, οι φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην κρατική καταστολή, τον αυταρχισμό και τον ευρωμονόδρομο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών τους».

Κοινή στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό

«Στο διάστημα που πέρασε από το 17ο Συνέδριο έγινε ακόμα πιο φανερή η ανάγκη ανασυγκρότησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Κάνουμε προσπάθειες κοινής δράσης, αλλά και έντασης της ιδεολογικής διαπάλης με τις οπορτουνιστικές απόψεις, οι οποίες παρεμποδίζουν τη διαμόρφωση ενός κομμουνιστικού κινήματος, με ενιαία στρατηγική και πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό, που είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το Κόμμα μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για κοινή δράση γύρω από αντιμονοπωλιακούς αντιιμπεριαλιστικούς στόχους με Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα. Η ανταλλαγή της πείρας, ο προλεταριακός διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι πολύτιμη υπόθεση. Πάνω από όλα όμως είναι αναγκαία η κοινή στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό που θα δυναμώσει συνολικά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την ήττα του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος και αήττητος. Δυναμώνουν όλες οι αντιθέσεις του. Συγκλονίζεται από κρίσεις. Οι λαοί αντιστέκονται, η Σοσιαλιστική Κούβα αντέχει. Ο αιώνας που ζούμε θα συνεχίσει να είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, των εξεγέρσεων και των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός! Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη και ο προλεταριακός διεθνισμός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ