Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ εντάξει, δεν το είχαμε καταλάβει. Τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης - είπε ο υπουργός Οικονομίας - δεν παίρνονται γιατί το θέλουν οι Βρυξέλλες και οι πολυεθνικές.

Αντιθέτως, παίρνονται για «το συμφέρον της οικονομίας και της χώρας». Για το κοινό καλό, βρε παιδί μου.

Πώς γίνεται όμως αυτό το «συμφέρον της χώρας» να είναι μονίμως αντίθετο από το συμφέρον των μισθωτών και των συνταξιούχων; Περίεργο πράγμα. Εχει άραγε τίποτε... προηγούμενα μαζί τους «η χώρα»;

Μάλλον απίθανο, γιατί αν υπάρχει το οφείλει σε αυτούς. Στη δουλειά τους και στις θυσίες τους.

Σίγουρα η «χώρα» δε χρωστάει τίποτε στα κάθε είδους αρπακτικά που λυμαίνονται επί 10ετίες κάθε έννοια του «δημόσιου πλούτου» μέσω κυβερνήσεων που το μόνο που κάνουν είναι να τους τον χαρίζουν.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του «Ρ» είναι ενήμεροι για το περιεχόμενο των δυο απαράδεκτων συμφωνιών Ελλάδας - ΗΠΑ που προωθούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Ομως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι... είναι αναγνώστες του «Ρ».

Γιατί αν περίμεναν από την κυβέρνηση που τις προωθεί ή το ΠΑΣΟΚ που τις συμφώνησε - προεδρεύοντας στην ΕΕ - το 2003, σώθηκαν...

Για να καταλάβετε, ακόμη και οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή που κυρώνει αυτές τις συμφωνίες δεν τις πήραν στα χέρια τους! Τους μοιράστηκε απλώς μια... περίληψη του περιεχομένου τους.

Τόσο δεδομένη βλέπετε θεωρείται η υποταγή της χώρας στις απαιτήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει κατάργηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οσο για τους χρόνους της κύρωσης των δυο συμφωνιών... μιλάμε για διαδικασίες «εξπρές». Δεν είναι να καθυστερούν αυτά τα πράγματα. Μπορεί να γίνει καμιά... παρεξήγηση.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ