Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αποφασιστικά για πιο ισχυρό ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εισήλθε χτες το πρωί στο μεγάλο του σταθμό και συνάμα αφετηρία, το 18ο Συνέδριό του. Ενα Συνέδριο που σαλπίζει αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, στο κίνημα, σε κάθε πλευρά της δουλειάς των κομμουνιστών. Ενα Συνέδριο που περιβάλλεται απ' την πίστη μας πως θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να ανοίξει μια νέα σελίδα στη δράση και στην προοπτική του εργατικού, λαϊκού κινήματος, στη συνεισφορά του Κόμματος στο διεθνές κομμουνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Είναι γι' αυτό διάχυτη σε όλο το δυναμικό του Κόμματος, στους φίλους του, στους ανθρώπους που προσεγγίζουν την πολιτική του πρόταση, η αισιοδοξία πως την επαύριο αυτού του Συνεδρίου από καλύτερες θέσεις θα δοθούν οι μεγάλες μάχες για τα δίκια του λαού μας. Αισιοδοξία που τροφοδοτήθηκε απ' την πολύμηνη προσυνεδριακή δουλειά η οποία επιβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς, τους σφυρηλατημένους στο καμίνι της πάλης, του Κόμματός μας με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Που επιβεβαίωσε την ατσαλένια ιδεολογικοπολιτική ενότητά μας. Την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε σύνθετα δύσκολα καθήκοντα. Τη δυνατότητά μας πιο αποφασιστικά να πορευτούμε αύριο για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου, στην κατεύθυνση που για προοπτική της έχει το σοσιαλιστικό μέλλον.

Η αισιοδοξία μας αυτή ανταμώνει με ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης. Απ' τους εαυτούς μας, να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, έτσι ώστε να «σφραγίσουμε» και να διευρύνουμε τα θετικά βήματα που διαπιστωμένα κάναμε το προηγούμενο διάστημα για την ισχυροποίηση του Κόμματός μας, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για τη διάδοση της πολιτικής μας πρότασης για το Μέτωπο, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Για την ανάδειξη της αναγκαιότητας του σοσιαλισμού. Για την έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους λαούς που υποφέρουν απ' τη βαρβαρότητά του. Φύσει και θέσει διεθνιστικό το Κόμμα μας, στην πράξη, στο πλάι της Κούβας και του λαού της, της Παλαιστίνης και του λαού της, κάθε λαού που παλεύει για το δίκιο του. Αυτός του ο χαρακτήρας καθρεφτίζεται σ' αυτό το Συνέδριο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αντιπροσωπειών ξένων κομμάτων και κινημάτων, με δεκάδες παράλληλες του Συνεδρίου εκδηλώσεις διεθνιστικής προλεταριακής αλληλεγγύης.

Εξοπλισμένοι με τις αποφάσεις αυτού του Συνεδρίου ανοιγόμαστε πλατιά στον λαό, με επίγνωση των αυξημένων απαιτήσεων που οι ίδιες οι συνθήκες ορίζουν στο πλαίσιο και της καπιταλιστικής κρίσης. Ο λαός προσβλέπει στο ΚΚΕ. Και όσοι μέσα σ' αυτό, στο πλάι του, μαζί του πορευόμαστε, έχουμε μία μόνο επιλογή: να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε το εργατικό κίνημα ανασυνταγμένο να βρεθεί σε θέση αντεπίθεσης, η κοινωνική συμμαχία να κάνει βήματα. Να συμβάλουμε στην άνοδο και στην όξυνση της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης.

Μπροστά λοιπόν, αποφασιστικά, δυναμικά για πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να κάνουμε πιο ορατό τον δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει την εργατική τάξη, τον λαό. Τον δρόμο της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, που κατευθύνεται στη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ