Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ίδια εργαλεία

Αλλάζεις λίγο τις λέξεις - όχι πολύ - επιστρατεύεις τα ίδια μέσα, τα ίδια αποτυχημένα εργαλεία, αλλάζοντας λίγο τη «δοσολογία». Αναπαράγεις έτσι τα ίδια αδιέξοδα, αλλά αδιαφορείς, αρκεί να μπορέσεις να εμφανίσεις λύσεις και να μαζέψεις ψήφους. Αυτό έκανε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, μιλώντας για την τουριστική πολιτική του κόμματός του στους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ οσμίζεται εκλογές και κάνει έφοδο στη «μεσαία τάξη», - έτσι την ονόμασε ο Γ. Παπανδρέου - για να τη «σώσει» και να τον σώσει κι αυτή με τη σειρά της.

«Πράσινη Ανάπτυξη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για «πράσινο τουρισμό» μιλούσε μέχρι πρόσφατα ο Α. Σπηλιωτόπουλος. «Ποιοτικό τουρισμό» είπε ο Γ. Παπανδρέου, τα ίδια λέει και η ΝΔ.

Μόνο που οι κάλπες για να γεμίσουν «πρασινάδα» χρειάζονται λίγο παραπάνω «πότισμα». Κι αρχίζει η πλειοδοσία του ΠΑΣΟΚ: προτείνει 12 μέτρα που μοιράζουν ελπίδα στους «μικρούς» του τουρισμού και εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων, ρυθμίσεις οφειλών, περισσότερες εγγυήσεις, κατάργηση του ΕΤΑΚ, αύξηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και μετατροπή του σε επίδομα κατάρτισης (επιμονή στην τσάμπα δουλειά), μικρότερα ναύλα στην ακτοπλοΐα (άραγε με μεγαλύτερες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές;).

Πραγματικά, μέτρα σωτηρίας. Για το ΠΑΣΟΚ και τους μεγαλοξενοδόχους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ