Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στην Ινδία η επόμενη Διεθνής Συνάντηση

Το θέμα της «η διεθνής καπιταλιστική κρίση και οι αγώνες των εργαζομένων και των λαών. Η διέξοδος και η πάλη των κομμουνιστών και του εργατικού κινήματος»

Η Ομάδα Εργασίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων συνεδρίασε στις 17 του Φλεβάρη στην Αθήνα, στο περιθώριο του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα κόμματα - μέλη της Ομάδας Εργασίας: ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Κούβας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Πορτογαλικό ΚΚ, Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚΡΟ, Νοτιοαφρικανικό ΚΚ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), ΚΚ Ισπανίας και ΚΚΕ όπως και το ΚΚ Αλβανίας, ΚΕ Βελγίου, ΚΚ Καναδά, ΚΚ Τουρκίας, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Συρίας και το Κόμμα του Λαού Παλαιστίνης.

Οπως σημειώνεται σε Δελτίο Τύπου που δίνει στη δημοσιότητα η Ομάδα Εργασίας: «Οι συμμετέχοντες συζήτησαν και αποφάσισαν σχετικά με τον τόπο, την ημερομηνία και το θέμα για την 11η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε η 11η Διεθνής Συνάντηση των Εργατικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων να γίνει το Νοέμβρη του 2009 στην Ινδία, στην Κεράλα.

Η Συνάντηση θα διοργανωθεί από κοινού από το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας. Το βασικό θέμα της Συνάντησης θα είναι: "Η διεθνής καπιταλιστική κρίση και οι αγώνες των εργαζομένων και των λαών. Η διέξοδος και η πάλη των κομμουνιστών και του εργατικού κινήματος".

Μπροστά στην πολύ επικίνδυνη κατάσταση που προκλήθηκε από τις δολοφονικές επιθέσεις και τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε επιπλέον τη διεξαγωγή μιας έκτακτης Συνάντησης αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και των λαών της Μ. Ανατολής. Η Συνάντηση αυτή θα γίνει στη Δαμασκό, στη Συρία, το Σεπτέμβρη του 2009.

Στη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την Παλαιστίνη, τη Συρία, το Λίβανο, τη Βραζιλία, την Κούβα, τον Καναδά, την Τουρκία, την Ευρώπη, τη Νότιο Αφρική και την Ινδία ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Τα κόμματα χαιρέτισαν τον ηρωικό αγώνα και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στους εισβολείς όπως και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Συμφώνησαν στην έκδοση έκκλησης αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα το Παλαιστινιακού λαού και των δυνάμεων της ειρήνης στο Ισραήλ. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης της συμπαράστασης. Οι μετέχοντας σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στην καπιταλιστική κρίση, τις εκδηλώσεις τιμής για τα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης και τις άλλες πρωτοβουλίες που αποφασίσθηκαν στη 10η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στο Σάο Πάολο τον Νοέμβρη του 2008».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ