Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Πλούσιος προβληματισμός και εποικοδομητικές προτάσεις

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η συζήτηση της Συνδιάσκεψης όπου μεταφέρθηκε η εμπειρία από τη δράση, αλλά και με πολλές ιδέες και προτάσεις χαρασσόταν ο σχεδιασμός κατά τομέα και κλάδο για το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά παραθέτουμε περίληψη κάποιων τοποθετήσεων:

* * *

Πιο αποφασιστική παρέμβαση στην εργατική τάξη. Ιδιαίτερα στις βιομηχανικές περιοχές που βρίσκονται σε ανάπτυξη και διαδοχικά αλλάζει η κοινωνική σύνθεση της περιοχής αφού υπάρχουν πολλά εργοστάσια αλουμινίου, ανελκυστήρων, κονσερβοποιίας κ.ά. Στα περισσότερα απ' αυτά δεν εφαρμόζεται η κλαδική σύμβαση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους μετανάστες.

* * *

Αυτό που παλεύει το Κόμμα θα το πετύχει. Η όποια απαισιοδοξία, όταν υπάρχει, πηγάζει σε λειψό βάθεμα στην ιδεολογία μας. Κάθε πρόβλημα προσωπικό ξεκινά από το πολιτικό. Γι' αυτό πρέπει να συνεχιστεί η μελετητική δουλειά και να βαθύνει η ιδεολογικοπολιτική θωράκιση. Μια δουλειά που να ξεκινά σχεδιασμένα από τις ΚΟΒ και να περιλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος. Να μπολιάσουμε την καθημερινότητα της Οργάνωσης με τη στρατηγική του Κόμματος.

* * *

Η καλή λειτουργία των Οργανώσεων είναι ασφαλιστική δικλείδα για την αφομοίωση των νέων που έρχονται στην ΚΝΕ. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην ιδεολογικοπολιτική τους μόρφωση. Υπάρχει ήδη αρκετή συσσωρευμένη εμπειρία από αγώνες της νεολαίας στις μαθητικές κινητοποιήσεις, συμμετοχή στους αγώνες της εργατικής τάξης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα νυχτερινά σχολεία όπου φοιτούν νέοι που εργάζονται στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στους κλάδους επισιτισμού κ.α.

* * *

Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας φοιτητικού πόλου. Εχουν γίνει φανερά τα σχέδια του αντίπαλου για τη διαμόρφωση ενός αναρχοαυτόνομου κινήματος. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι στη διαμόρφωση ενός οργανωμένου κινήματος ικανού να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Η διαρκής ιδεολογική θωράκιση των νέων είναι αναγκαία αφού δέχονται από πολλές πλευρές προπαγάνδα της αντίδρασης. Ζητήματα αντικομμουνισμού περνούν μέσα και από τα μαθήματα στις σχολές.

* * *

Οι θέσεις για το Σοσιαλισμό εκτός των άλλων δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μεγάλου ιδεολογικού ρεύματος και έναυσμα μελέτης. Με αυτές τις θέσεις ανοίγουν οι ορίζοντες της δράσης μας, αφού μπορούμε πλέον να μιλούμε στην εργατική τάξη με πολύ περισσότερα εφόδια για την προοπτική του αγώνα μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ