Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10289

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Χαιρετιστήριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές της Ελλάδας είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα του ΚΚ Τουρκίας, στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας της Τουρκίας.


ΣΕΛ.  7
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οι βασικές προτάσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία

Το κείμενο με τις βασικές προτάσεις του ΚΚΕ για την εκπαίδευση, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είχε καταθέσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, την Παρασκευή 23 Γενάρη.


ΣΕΛ.  16   -   18

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ είναι υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η ενίσχυση αυτής της γραμμής και η αποδυνάμωση του συνδικαλισμού της υποταγής, θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς, θα συμβάλει στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, στην αποτελεσματικότητα της πάλης

ICON

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς απέδειξε ότι στο αγροτικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές. Η πρώτη από τις ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ και τα ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, οι οποίοι ελπίζουν να επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, συμμετέχει στη διαμόρφωση της ΚΑΠ ως «κοινωνικός εταίρος», υπονομεύει τις κινητοποιήσεις. Η δεύτερη γραμμή εκπροσωπείται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, συγκρούεται με την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ, εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αυτή η γραμμή πάλης, τα αιτήματα της ΠΑΣΥ απαντούν στις σημερινές ανάγκες συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Το πλατύ κίνημα συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, εκδηλώθηκε από τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις των εργαζομένων με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, από μαζικούς και τοπικούς φορείς, από οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, δείχνει ξεκάθαρα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινής δράσης και οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στη μικρομεσαία αγροτιά, την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της νεολαίας, των γυναικών.


ΣΕΛ.  8   -   11

Προσφορές

-- Η οικογένεια του Κώστα Γράψα, από την Εξάνθεια Λευκάδας, προσφέρει 5.000 ευρώ.

-- Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ακόμα 1.000 ευρώ, ως τέταρτη δόση.

-- Ο σ. Καϊρέτης Νίκος προσφέρει 1.000 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

-- Ο Γιώργος Γκεσούλης προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ για το Αρχείο του Κόμματος.



Συνέντευξη του νέου ΓΓ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στον «Ριζοσπάστη»

ΣΕΛ.  6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Οι εργάτες δε χρωστάνε σε κανέναν

ΣΕΛ.  20
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΙΤΣΕΛ
«Περιτύλιγμα» Ομπάμα στην «ευρεία Μέση Ανατολή»

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ