Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κολοκυθιά της εμπορευματοποίησης

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν έχει τέλος η κολοκυθιά που παίζουν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ιδιωτικοί φορείς Ψυχικής Υγείας σε βάρος των ψυχικά πασχόντων, ενώ στο παιγνίδι μπήκε και το ΠΑΣΟΚ.

Στις 27/1/2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως σταματά τη χρηματοδότηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, καθώς - όπως διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη - υπάρχει υποχρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα Υγείας, που έχει αναλάβει μέρος της αποκατάστασης και αποασυλοποίησης. Την επομένη (28/1/2009), μετά από συνάντηση των γραμματέων του υπουργείου Υγείας με τον αρμόδιο διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κίντζελε, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως δε θα σταματήσει η χρηματοδότηση, αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την προώθηση ορισμένων θεμάτων.

Ηρθε όμως πριν δυο μέρες το Δίκτυο «Αργώς» - ένας απ' τους ιδιωτικούς φορείς - και ανακοίνωσε ότι «η διακοπή των χρηματοδοτήσεων παραμένει έως ότου υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Και αυτό, υποστηρίζει το «Αργώς», έγινε γνωστό «επίσημα από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες».

Απ' το υπουργείο Υγείας δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Υπήρξε όμως η πληροφορία πως «βγήκε μια κίτρινη κάρτα, που όμως δε φτάνει στα όρια της διακοπής».

Κολοκυθιά χωρίς τέλος, δηλαδή. Αλλά εδώ δε σεβάστηκαν τους ψυχικά αρρώστους που τους παρέδωσαν βορά στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, τώρα θα τους νοιάξει μήπως δημιουργήσουν σύγχυση για το τι τελικά συμβαίνει;

Κοίτα ποιος μιλάει...

Την επιστράτευση των μηχανισμών καταστολής, τα δακρυγόνα και τα χημικά, εναντίων των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, καταδίκασε με δηλώσεις του, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Εξαρχος.

Φυσικά και ο δρόμος της καταστολής που επιλέγει η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως κάνει άλλωστε απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση - είναι καταδικαστέος, αλλά όχι να μιλά και το ΠΑΣΟΚ, της «επιχείρησης βουλκανιζατέρ» και των αγροτοδικείων που έστησε σε χιλιάδες αγρότες, επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν το δίκιο τους, επί δικών του κυβερνήσεων...

Να τον χαίρονται!!!

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ της Πάτρας, το μέλος του ΔΣ Βουκελάτος (μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής), σε τοποθέτησή του σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε ότι:

«το κλείσιμο των δρόμων μου θυμίζει χούντα» και ότι «οι μορφές πάλης που επιλέγουν οι αγρότες είναι φασιστικές».

Αυτά τα λεγόμενα λοιπόν ενός της αριστεράς και της προόδου...

Επείγουσα ... επαιτεία!

Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών δώρισε 107 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ για να διανεμηθούν σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Τη δωρεά αποφάσισαν οι εφοπλιστές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, διαθέτοντας 13,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Κι όμως, γι' αυτά τα ψίχουλα οι εφοπλιστές, που έχουν ρουφήξει το αίμα των ναυτεργατών, αναγορεύτηκαν εθνικοί ευεργέτες αφού οργανώθηκε ολόκληρη φιέστα στο Ζάππειο, όπου οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.

Τα τρομακτικά κενά του ΕΚΑΒ - που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες - δεν καλύπτονται με ελεημοσύνες αυτών που ξεζουμίζουν, μέχρι και πνιγμού στα ναυάγιά τους, τους ναυτεργάτες. Ούτε και οι εφοπλιστές εξιλεώνονται στη συνείδηση του ελληνικού λαού με ψίχουλα αγαθοεργιών...

Δύναμη χειραγώγησης

«

Το πλαίσιο πολιτικής που διαμορφώνει η ΕΕ είναι διάτρητο. Αμφισβητείται από τους πάντες, ακόμα και από ισχυρές κυβερνήσεις της Ευρώπης. Σας διαβεβαιώνω ότι ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά, αν στηρίζεται στην κοινωνική διεκδίκηση και στους αγώνες των εργαζομένων». Αυτά ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας. Για πολλοστή φορά είπε ψέματα.

Το πλαίσιο πολιτικής στο οποίο αναφέρεται διαμορφώθηκε απ' τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, απολύτως στα μέτρα τους. Πήρε θετική ψήφο απ' τον ΣΥΝ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, υλοποιήθηκε με συνέπεια απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους πολιτικούς εκπροσώπους της άρχουσας τάξης. Και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Στο βαθμό που αμφισβητείται αυτό οφείλεται στο ότι σήμερα οι ανάγκες του κεφαλαίου απαιτούν πολύ πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των λαών της Ευρώπης. Μέτρα που θα το βοηθήσουν να βγει απ' την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ως φανατικός οπαδός της ΕΕ ο ΣΥΝ εστιάζει την προσπάθειά του στον αποπροσανατολισμό του λαού και του κινήματός του, ώστε η πάλη του να μην αποκτήσει κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της ΕΕ. Προπαγανδίζει ότι η ΕΕ είναι δυνατόν να μεταλλαχτεί σε φιλολαϊκή. Πρόκειται για θέση εξωπραγματική κι επιζήμια. Η ΕΕ δεν είναι δυνατόν να μεταλλαχτεί σε μια ένωση υπέρ των λαών. Συγκροτήθηκε και υπάρχει ως ένωση υπέρ των μονοπωλίων, αυτά καθορίζουν το χαρακτήρα της και το ρόλο της, τον οποίο ο ΣΥΝ εξωραΐζει. Οσο υπάρχουν, η ΕΕ θα είναι στο πλευρό τους, συνεπώς απέναντι απ' τους λαούς, που μπορούν να προσδοκούν σε μία μόνο θετική γι' αυτούς εξέλιξη: Την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στις χώρες τους για να ανατραπεί και η ιμπεριαλιστική ΕΕ. Και να παλεύουν γι' αυτή και όχι για λίγο περισσότερα ψίχουλα, που ούτε αυτά δεν πρόκειται να έχουν αν με τον αγώνα τους δεν αμφισβητήσουν συνολικά την εξουσία του κεφαλαίου κι όσους πολιτικά την εκφράζουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρεται σε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Αν και δεν κάνει τον κόπο να γίνει πιο συγκεκριμένος, είναι βέβαιο ότι η μόνη εναλλαγή στην οποία προσδοκά ο ΣΥΝ είναι αυτή στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Καμία εναλλακτική πρόταση υπέρ του λαού δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο το μεγάλο κεφάλαιο έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι. Και ο ΣΥΝ δεν έχει καμία διάθεση και πρόθεση να του τα αφαιρέσει. Διαβάζουμε στην «Αυγή» για το πρόγραμμα που επεξεργάζεται ο ΣΥΝ πως αυτό «προτείνει μια δυναμική συνύπαρξη, φυσικά σε συνθήκες ανταγωνισμού, του δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα». Δηλαδή, καπιταλισμός.

Ο ΣΥΝ γνωρίζει καλά πως είναι απαράβατοι οι ευρωενωσιακοί κανόνες που θεσπίστηκαν για να διευκολύνουν την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, τον ανταγωνισμό, την κερδοφορία. Τους οποίους ψήφισε. Και κανένα σχέδιο που να αντιβαίνει σ' αυτούς δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δυστυχώς γι' αυτόν, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου αντιλαμβάνονται το ρόλο της ΕΕ. Και μαζί την ουτοπική «αξία» προτάσεών του για έναν «εξανθρωπισμένο» και «ηθικό» ευρωενωσιακό καπιταλισμό. Μένει αυτή τους τη γνώση να τη μετατρέψουν σε πολιτική πράξη καταδίκης των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

Αποπροσανατολισμός από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ο Λ. Ζαγορίτης ζητούσε να ...σταματήσει η εκλογολογία και χτες ο Παυλόπουλος έθεσε θέμα πρόωρης εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου.

Και μην πείτε ότι δε συνεννοούνται. Απλά μας δουλεύουν και μάλιστα ...«ψιλό γαζί».

Μια τέτοια ιστορία δε θα την άφηνε να ...πέσει κάτω το ΠΑΣΟΚ. «Τσίμπησε», λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση «παίζει με τους θεσμούς»...

Πρόσθεσε όμως - κολπατζίδικα - ότι το ΠΑΣΟΚ το συμφέρει η πρόταση Παυλόπουλου καθότι είναι «πρώτο κόμμα» στις δημοσκοπήσεις.

Φυσικά, κανείς από τους δύο δεν ασχολείται με τη ...μικρή λεπτομέρεια πως όποιος νόμος και να εφαρμοστεί από τους δύο, απλά διαιωνίζει την εναλλαγή τους στην εξουσία και την ίδια πολιτική.

Ούτε με το ότι τα εκλογικά συστήματά τους αλλοιώνουν σαφώς τη θέληση των ψηφοφόρων, αφού η ψήφος όποιου δεν ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ «ζυγίζει» και μετριέται λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Εν ολίγοις, οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι εργαζόμενοι πάνε από το κακό στο χειρότερο, οι συνταξιούχοι αγωνίζονται να επιβιώσουν κι αυτοί το ...δικομματικό χαβά τους.

ΒΡΕ - ΒΡΕ ΠΩΣ τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος! Δε χρειάζονται κινητοποιήσεις, απλά να ...γίνεται διάλογος. Για τους αγρότες τα 'πε, αλλά προφανώς ισχύει για κάθε ενδιαφερόμενο.

Διάλογο θέλουν για το αγροτικό πρόβλημα, διάλογο θέλουν και για την Παιδεία, διάλογο γενικώς.

Μόνο που σου λένε εξαρχής πως εμείς «τόσα έχουμε να διαθέσουμε» και «αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που είναι αδιαπραγμάτευτη».

Κατά τ' άλλα, όλα μπορούν να κυλήσουν, δημοκρατικά, ομαλά, με καλή διάθεση και θέληση για εξεύρεση λύσεων. Ακριβώς όμως όπως τις έχουν προκαθορίσει...


Γρηγοριάδης Κώστας

Οι όμοροι και η... ομηρία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στις 14.1.2009 ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ «ανέβασε» στο ΑΠΕ εκτενή κομμάτια από εκείνη τη συνέντευξη, μεταξύ των οποίων και αυτό που έλεγε τα εξής: «Εμείς λέμε ναι στο διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις - και με το ΠΑΣΟΚ - παρά τις διαφορές μας, πιστεύουμε ότι είναι όμοροι χώροι». Λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ «ανέβασε» στο ΑΠΕ την «ορθή επανάληψη» της συνέντευξης του Αλ. Τσίπρα, απ' την οποία αφαιρέθηκε το παραπάνω σημείο.

Ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε, δηλώνοντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» (1.2.2009): «Μιλήσαμε για όμορο χώρο γιατί πράγματι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έχουμε βρεθεί μαζί στις κοινωνικές διεκδικήσεις».

Οσο κι αν στρογγυλεύει τις διατυπώσεις ο Αλ. Τσίπρας δεν κρύβονται οι ομοιότητες της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής των δύο κομμάτων στις οποίες εδράζονται και οι μύχιοι πόθοι του ΣΥΝ, έστω κι αν η «γλώσσα δίνεται στον διπλωμάτη για να κρύβει τις σκέψεις του», όπως έλεγε ο διακεκριμένος Γάλλος διπλωμάτης Ταλεϊράνδος. Αλλωστε, ο βήχας κι ο έρωτας δεν κρύβονται...

Για την προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ...

Την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των αμερικάνικων αρχών να ανακαλέσουν εν πτήση προς τις ΗΠΑ τη βίζα του πρώην βουλευτή και υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σ. Βαλυράκη, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ορθά ότι: «Δημιουργούνται ερωτηματικά για τα "κριτήρια" με τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις για την είσοδο Ελλήνων στις ΗΠΑ».

Για τα ...«κριτήρια» αυτά βέβαια που σήμερα εκ των υστέρων καταγγέλλει με τον «πλέον κατηγορηματικό τρόπο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φροντίσει να βάλει και το ίδιο το «χεράκι» του (και τις υπογραφές του) επί των κυβερνητικών του ημερών το 2003!!

... ας ψαχτούν στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ

Ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει στα «ερωτηματικά» που έθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου το 2003 ως υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπους για να επικυρώσουν τις «αντι-τρομοκρατικές συμφωνίες» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, αφού η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ, τις οποίες και επικύρωσαν λίγους μήνες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών - μελών, τον Ιούνη του ίδιου χρόνου στη Χαλκιδική!

Τέτοιων «αντι-τρομοκρατικών μέτρων» των τέτοιων «συμφωνιών» (που «ασπάζεται» και η ΝΔ σήμερα) έπεσε θύμα και ο Σ. Βαλυράκης, ο οποίος κρατήθηκε για ώρες στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης με τη δικαιολογία ότι ανακλήθηκε η βίζα που όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός σημειώνει, του είχε χορηγηθεί και είχε ισχύ ως το 2011. Οσο για την ευχή που εξέφρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα καταδικάσει και θα εξαλείψει παρόμοια φαινόμενα», να του θυμίσουμε ότι ο Μπ. Ομπάμα, τον οποίο ο Γ. Παπανδρέου τον έχει αναγάγει σε παγκόσμιο ηγέτη του ...«εκδημοκρατισμού του πλανήτη» ήδη ορκίστηκε και κυβερνά, λαμβάνοντας ως πρώτη δέσμευσή του τη συνέχιση της ...«αντι-τρομοκρατικής εκστρατείας»!

Σκυλιά και στις διαδηλώσεις

Είχε προαναγγελθεί αλλά τώρα η κυβέρνηση το κάνει πραγματικότητα. Με δύο Προεδρικά Διατάγματα ιδρύει τμήμα περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιεί και εκπαιδευμένους σκύλους. Μετά τα χημικά, τα γκλομπς και τις πλαστικές σφαίρες, στο οπλοστάσιο των δυνάμεων καταστολής προστίθεται άλλος ένας μηχανισμός, όπως οι σκύλοι. Σκοπός τους είναι ένας. Να χτυπήσουν με νέους μηχανισμούς και τρόπους το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ

Η ΠΑΣΥ έδειξε για άλλη μια φορά την αγωνιστική της συνέπεια στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τις δύο προηγούμενες βδομάδες που η αγροτιά βγήκε μαζικά στους δρόμους του αγώνα, φάνηκε ακόμη πιο ξεκάθαρα πως μέσα στο κίνημα της αγροτιάς συγκρούονται δυο γραμμές πάλης: Η μια είναι η γραμμή που επιδιώκει να προωθήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοαγροτών και όσων ονειρεύονται μεγάλες αγρομπίζνες. Η άλλη είναι η γραμμή πάλης υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών.

Η μια γραμμή εκπροσωπείται από τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και τα ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Η συγκεκριμένη γραμμή έδειξε στη διάρκεια και αυτών των κινητοποιήσεων πόσο μακριά από τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών είναι. Οι παραπάνω έδειξαν ότι κινούνται στην πεπατημένη της αντιαγροτικής πολιτικής, που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ με την ΚΑΠ κινούμενες στο πλαίσιο και του ΠΟΕ. Εδειξαν ότι ενδιαφέρονται για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες και τα μονοπώλια στην αγροτική οικονομία. Εδειξαν ότι οι διεκδικήσεις τους επιχειρούν να «ρίξουν» τους μικρομεσαίους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Αλλωστε, αυτόν το στόχο υπηρετούν οι θέσεις για το «μητρώο αγροτών» και τη στήριξη των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών». Επιπλέον, έδειξαν ότι στο κρίσιμο σημείο εγκαταλείπουν και υπονομεύουν τον αγώνα, όπως έγινε στο μπλόκο των Τεμπών και αλλού.

Η άλλη γραμμή είναι αυτή της ΠΑΣΥ και των δυνάμεων που συσπειρώνονται γύρω της. Η γραμμή αυτή συγκρούεται με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, καθώς και με τον ΠΟΕ. Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ θέτει καίρια αιτήματα, σε όφελος της αγροτιάς. Αιτήματα επιβίωσης και ενίσχυσης της αγροτικής δουλειάς και παραγωγής, όπως, π.χ., καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών, μείωση του κόστους παραγωγής, ουσιαστική ρύθμιση των χρεών, προστασία της εγχώριας παραγωγής, να δίνονται οι επιδοτήσεις στην παραγωγή και να αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών και πολλά άλλα. Ακόμα, η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ απαντά στις σημερινές ανάγκες, συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους. Η ενίσχυση αυτής της γραμμής και η αποδυνάμωση του συνδικαλισμού της υποταγής θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς, στη δημιουργία μαζικών, ισχυρών αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα και θα συμβάλει στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, στην αποτελεσματικότητα της πάλης.

Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ αναδεικνύει και μιαν ακόμα διάσταση: Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινής δράσης και οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στη μικρομεσαία αγροτιά, στην εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, στις μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της νεολαίας, των γυναικών. Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι κομμάτι μιας συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που καταδικάζει στην ανέχεια και την ανεργία τους εργαζόμενους, χρεοκοπεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες. Η μικρομεσαία αγροτιά πρέπει να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΥ μαζικά. Με την ΠΑΣΥ θα κατακτά την κοινή πάλη της με τους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, γιατί μόνον έτσι θα ανατραπεί και η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος εφαρμογής μιας φιλολαϊκής πολιτικής που θα συμφέρει και τη μικρομεσαία αγροτιά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ