Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απάνθρωπες λογικές

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η επαρκής ρύθμιση δεν μπορεί να αποβλέπει μόνο στην ασφάλεια. Συγχρόνως πρέπει να αποδίδει σημασία στο θέμα του κόστους των συντάξεων». Αποκαλυπτική η λογική του Ολλανδού Κοινοτικού επιτρόπου, Φρ. Μπολκενστάιν, όπως αυτή εκφράζεται στο σχέδιο οδηγίας, για «τις συντάξεις απασχόλησης», που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα.

Ακόμη και η όποια ασφάλεια(;) παρέχουν οι σημερινές, πενιχρές στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συντάξεις αμφισβητείται πλέον και τυπικά από την ΕΕ.. Πρέπει, να υπολογιστεί και το κόστος, λένε σοβαρά σοβαρά... Λες και οι μεγάλες πολυεθνικές δε συσσωρεύουν καθημερινά αμύθητα κέρδη, ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους, κλέβοντας τον ιδρώτα και το μόχθο τους, ληστεύοντάς τους δυο και τρεις φορές, είτε όταν δουλεύουν, είτε όταν αγοράζουν, είτε ως φορολογούμενους, είτε όταν τους ρίχνουν στον Καιάδα της ανεργίας και του περιθωρίου.

Τα πάντα στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, στις ανάγκες της υπερσυσσώρευσης κερδών και δύναμης, του ανταγωνισμού του με τα αμερικανικά και ιαπωνικά μεγαθήρια. Αυτή είναι η λογική της ΕΕ. Αυτή είναι η λογική και της κυβέρνησης Σημίτη. Και αυτές, ακριβώς, τις απάνθρωπες λογικές, μπορεί και πρέπει να βάλει στο περιθώριο η ενωμένη και αποφασιστική πάλη της εργατικής τάξης και όλων των λαών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ