Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις συνεργασίες

Ενώπιον του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ θα τεθεί ασφαλώς και το θέμα για το άνοιγμα της συνεργασίας και με άλλους φορείς, γιατί «ένας κούκος δε φέρνει μόνος του την Ανοιξη».

Ομως το ζήτημα αυτό γίνεται σοβαρό και επικίνδυνο αν δεν προσέξουμε συγχρόνως και την ιδεολογική και την πολιτική καθαρότητα και την ενότητα του ΚΚΕ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το πικρό παρελθόν. 1) Το άνοιγμα προς την ΕΔΑ με τη διάλυση των ΚΟ του ΚΚΕ και την ένταξη των μελών και των στελεχών του μέσα σ' αυτήν, που οδήγησε και φούντωσε τις συνθήκες για τη διάσπαση του 1968 και έπληξε την ενότητα του ΚΚΕ, και 2) Το άνοιγμα προς το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, που για δεύτερη φορά έπληξε σοβαρότερα την ενότητα του ΚΚΕ και χάρισε το φορέα του Συνασπισμού στους εχθρούς του.

Με την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος γίνεται πια φανερή η επιτακτική ανάγκη μαζί με το άνοιγμα για συνεργασία και με άλλους φορείς η ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα και συσπείρωση των ΚΟ του ΚΚΕ που θα εξασφαλίζουν την ενότητά του.

Και τέτοιο ολοζώντανο παράδειγμα έχουμε το ΕΑΜ της Κατοχής. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, που δεν είναι ρομαντισμός ή ουτοπία.

ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτω Πατήσια


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ