Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξαναζεσταίνεται η «υπόθεση Mayo»

Στην τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε δημοσιεύματα για διοχέτευση «πολιτικού χρήματος» από τη «Ζήμενς» μέσω της εταιρείας «Μάγιο».

«Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, αλλά γνωρίζετε ότι για εκείνη την περίοδο υπάρχει σχετική δήλωση - τοποθέτηση του τότε πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, επισημαίνοντας με νόημα ότι «έχουν ερευνηθεί όλα αυτά τα ζητήματα στο παρελθόν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», που επικαλείται σχετικό έγγραφο που αποδέσμευσαν από τις θυρίδες τους οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της «Ζήμενς», διοχετεύτηκε κρυφό πολιτικό χρήμα στα ταμεία της ΝΔ την περίοδο 1990-1994, μέσω λογαριασμού της «οφ σορ» λιβεριανής εταιρείας «Mayo Investments Corporation». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο λογαριασμό διοχετεύτηκε με εμβάσματα και καταθέσεις μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 20 εκατ. μάρκων (10 εκατ. ευρώ περίπου) από τη «Ζήμενς», «κατόπιν συνεννοήσεων με οικονομικούς διαχειριστές του (τότε) κυβερνώντος κόμματος».

Ο Κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα κατασκευασμένο και τονίζει ότι αποσκοπεί να συκοφαντήσει τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζει επίσης ότι τα ελληνικά δικαστήρια «με ομόφωνες αποφάσεις, δέχτηκαν ότι όσα ο κ. Λαλιώτης διατύπωσε εναντίον μου ήταν ψευδή και τον καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση».

Από την πλευρά του, ο Κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι δε θα ασχοληθεί με φαντάσματα του παρελθόντος και υπενθύμισε πως ο λογαριασμός από όπου η Mayo έστελνε χρήματα το 1989 στη Νέα Δημοκρατία ήταν στο όνομα του Κ. Μητσοτάκη. Επισήμανε επίσης με νόημα ότι ο διαχειριστής της «Mayo» είναι της ίδιας οικογενείας (Πολέμη) με τον εφοπλιστή που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο από τη Μονή Βατοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ