Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10241

ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 23,02% η κάλυψη του πλάνου την πρώτη μέρα

Ποσοστό 23,02% του πανελλαδικού πλάνου καλύφθηκε την πρώτη μέρα έναρξης της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για την ολοκλήρωση της διάσωσης του Αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα ειδικά για το σκοπό αυτό κατασκευασμένο κτίριο.


ΣΕΛ.  3
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ετοιμάζουν διόδια σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη

Ο «Ρ» αποκαλύπτει ότι τα σχέδια της ιδιωτικής κοινοπραξίας για τους σταθμούς διοδίων στον κόμβο Αγίου Στεφάνου είναι έτοιμα προς εφαρμογή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν σε όλους τους ανισόπεδους κόμβους από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια Φθιώτιδας.


ΣΕΛ.  25

ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ παρά τις αντιθέσεις τους

Οι διαφωνίες των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, που εκφράζουν και τις ενδομονοπωλιακές εντός της ΕΕ αντιθέσεις, για το «ποιο καπιταλιστικό ταμείο» θα πληρώσει το σχέδιο Μπαρόζο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας με 200 δισ. ευρώ, σχέδιο που έχει στόχο και την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με βάση τη στρατηγική της Λισαβόνας, πρέπει να αφήνει παγερά αδιάφορους τους εργαζόμενους. Γιατί όποιο και αν είναι αυτό, ευρωενωσιακό ή εθνοκρατικό, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν από τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, τις συνέπειες της οποίας θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα. Από αυτή την άποψη παραμένει στην επικαιρότητα το κάλεσμα του ΚΚΕ για δράση κατά της διαχείρισης της κρίσης, της δικομματικής εναλλαγής, του οπορτουνισμού, για τη λαϊκή συμμαχία, μέσα από τη διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των λαϊκών αναγκών, με στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία.


ΣΕΛ.  9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αυταρχισμός και εμπορευματοποίηση πάνε πακέτο

Με δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισε χτες η κυβέρνηση τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονταν στο υπουργείο Υγείας (φωτ.) για την άθλια κατάσταση την οποία έχουν διαμορφώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Υγεία - Πρόνοια και στην Κοινωνική Ασφάλιση. Λίγο αργότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας την πολιτική της εμπορευματοποίησης, κάνοντας το άσπρο - μαύρο για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα εκατομμύρια ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με απόφασή της, αναπροσάρμοσε κατά 18% τα νοσήλια του 2002, που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο προς τις ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία.


ΣΕΛ.  12


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Τιμούν τη μέρα με αγωνιστική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  19
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Επιδοτείται για να απολύσει 400!

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΟΚ
Συμφωνεί για την εβδομαδιαία εργασία 70 ωρών!

ΣΕΛ.  7
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στη Θεσσαλία σήμερα η σκυτάλη των αγώνων

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις 10 του Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ