Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σενάρια διαδοχής και ανασχηματισμού...

Επιχείρηση συσπείρωσης υπό τον Κ. Καραμανλή προκάλεσαν τα σενάρια διαδοχολογίας με εμπλοκή και κυβερνητικών στελεχών

Κουρνιαχτό ανασχηματολογίας και διαδοχολογίας δημιουργεί η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε εξαιτίας του ζητήματος της διαδοχής, που έμμεσα πλην σαφώς έθεσε ο Δημ. Αβραμόπουλος, προκαλώντας τη «συγκαλυμμένη» οργή του Μεγάρου Μαξίμου, που δε δίστασε να αδράξει την ευκαιρία και να τη μετατρέψει σε επιχείρηση συσπείρωσης γύρω από τον Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στο «υποθετικό» σενάριο της αλλαγής ηγεσίας, είχε δηλώσει ότι όποιος θεωρεί πως ήρθε η ώρα για αλλαγή ηγεσίας «δεν έχει παρά να θέσει υποψηφιότητα ζητώντας έκτακτο συνέδριο». Αμέσως μετά βέβαια φρόντισε να συμπληρώσει ότι ο Κ. Καραμανλής θα είναι και πάλι νικητής... Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από υπουργούς και βουλευτές, επανήλθε χτες και προσπάθησε να κλείσει το θέμα, λέγοντας ότι άλλοι ενέπλεξαν το όνομά του σε σενάρια διαδοχολογίας και πως ο ίδιος έδωσε αμέσως απάντηση, παραπέμποντας στα όσα είπε σχετικά την περασμένη βδομάδα στη Βουλή.

Προηγήθηκαν όμως έντονες αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «ασχολείται με τους υπουργούς μόνο για θέματα αρμοδιότητάς τους». Ο Β. Μεϊμαράκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ζήτημα αλλαγής ηγεσίας δεν υπάρχει ακόμα και αν η ΝΔ χάσει τις επόμενες εκλογές. «Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει καν. Με τον Καραμανλή θα πάμε, με τον Καραμανλή θα κερδίσουμε και θα κάτσει για πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο». Πιο συγκρατημένος ο γραμματέας της ΚΕ Λ. Ζαγορίτης σχολίασε: «Οταν θα κάνουμε συνέδριο, ας θέσει ο κ. Αβραμόπουλος το ζήτημα και θα το συζητήσουμε». Στο ίδιο μήκος κύματος η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά κάλεσε τον υπουργό Υγείας να θέσει τις θέσεις και τις απόψεις του στο συνέδριο της ΝΔ όταν γίνει, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης έκανε λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς, ευτράπελα ανάξια κάθε απάντησης». Ιδιαίτερα επιθετικός ο Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ότι «ο κύριος Αβραμόπουλος άνοιξε τη διαδοχολογία. Μέχρι προχθές δεν υπήρχε διαδοχολογία στη ΝΔ, ο κος Αβραμόπουλος την άνοιξε», συμπληρώνοντας ότι «τέτοιο θέμα δεν υφίσταται ούτε στο μυαλό των πιο προβληματισμένων βουλευτών».

Στο ίδιο πνεύμα ο Γ. Μανώλης αποφάνθηκε πως «φαίνεται ότι κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν αρχηγοί κόμματος και άσχετα αν το λένε δυνατά ή δεν το φωνάζουν φαίνεται ότι στο παρασκήνιο υπάρχει μία κινητικότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ