Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φτηνοί αντιπερισπασμοί

Το γνωμικό: «- Γεια σου Γιάννη. - Κουκιά σπέρνω...», μας θύμισε η αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΝ στη συνέντευξη που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», όπου έθεσε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στην πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε στο γιατί δεν είναι δυνατή μια συνεργασία του ΚΚΕ μαζί του. Αντί άλλης απάντησης, ή, καλύτερα, αντί της οφειλόμενης απάντησης επί της ουσίας των ζητημάτων αυτών, ο ΣΥΝ οχυρώθηκε πίσω από τη ...σταλινολογία, η οποία τού είναι εξαιρετικά προσφιλές καταφύγιο τον τελευταίο καιρό.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, παρατίθενται αράδα κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ, όπως για «αντιενωτική στάση» και «αστείες εκτιμήσεις», οι οποίες, λόγω αδυναμίας τεκμηρίωσής τους, καταλήγουν στο σχόλιο: «Δε γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στην παλινόρθωση του σταλινισμού που επιχειρείται μπροστά στο Συνέδριο του ΚΚΕ»! Τη γραμμή αυτή έσπευσαν να διαδώσουν στελέχη του ΣΥΝ, όπως ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΕΤ-3, συμπλήρωσε: «Η αναστήλωση του Στάλιν και των μεθόδων του συνιστά επικίνδυνη οπισθοδρόμηση».

Δε μας διαφώτισε καθόλου ο ΣΥΝ με την απάντησή του, αφού για άλλη μια φορά, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, προτιμά τα ίδια όπλα όλων εκείνων που πολεμούν τον κομμουνισμό και θέλουν να σβήσει από τη μνήμη των λαών η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να απαντήσει; Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα και η ιδεολογία του κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με του ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια του τα στελέχη ομολογούν ότι «καλύπτονται» από τοποθετήσεις τραπεζιτών, όπως πριν από λίγες μέρες ο Γ. Δραγασάκης καλύφθηκε απ' τον Βγενόπουλο σε ημερίδα της ΟΤΟΕ, στο θέμα που αφορά στην «ανάπτυξη του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας ή για τη δημιουργία ενός πυρήνα τραπεζών δημοσίου συμφέροντος», όπως είπε. Τι να απαντήσει για κάτι που ως και οι πέτρες γνωρίζουν σ' αυτόν τον τόπο, ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή παρέμβαση στην αγορά όπου κυριαρχούν τα μονοπώλια και στο πλαίσιο της ΕΕ;

Και, φυσικά, τι θα μπορούσε να αντιτάξει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτό που είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απόλυτα σύμφωνο με την κοινή λογική, ότι, δηλαδή, η συνεργασία προϋποθέτει δυνατότητες κοινού προγράμματος; Και τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν με ένα κόμμα που συμπλέει με το ΠΑΣΟΚ, που συμπίπτει και καλύπτεται από τραπεζίτες, που προσκυνά σαν εικόνισμα την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Μ' ένα κόμμα, που την ώρα που απαιτείται δουλειά για απεγκλωβισμό του λαού από τη δικομματική εναλλαγή, για οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσής του, του προτείνει «αριστερές κυβερνήσεις», αν και γνωρίζει το ίδιο ότι τέτοιες κυβερνήσεις, όπου δοκιμάστηκαν, για το μεγάλο κεφάλαιο δούλεψαν, σκορπώντας απογοήτευση και διαλύοντας το κίνημα.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όταν η συζήτηση δεν τον βολεύει, όταν απ' αυτήν αποκαλύπτεται ποιος πραγματικά είναι και σε ποιον θεό πιστεύει. Το ΚΚΕ, όμως, θα συνεχίσει να συζητά για όλα με το λαό και για το γιατί είναι ανάγκη και προς όφελός του η απομόνωση του οπορτουνισμού, η εξώθησή του μακριά από τις γραμμές του εργατικού λαϊκού κινήματος.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ