Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Υπερψήφισε νέα αντιασφαλιστική έκθεση

Με το πρόσχημα του δημογραφικού, προτείνει επίσπευση των ανατροπών στα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Καταψήφισε το ΚΚΕ

H Εκθεση για το «Μέλλον των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και συνταξιοδότησης στην ΕΕ», επισείοντας το παραπλανητικό και τρομοκρατικό πρόσχημα της δημογραφικής μείωσης στην ΕΕ, οξύνει την επίθεση στα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης και συνταξιοδότησης των εργαζομένων, προτείνοντας χωρίς περιστροφές αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την εφαρμογή του συστήματος τριών πυλώνων που θα αποτελέσει το τέλος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και την παράδοσή τους στις ασφαλιστικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. H Εκθεση υπερψηφίστηκε, για ακόμη μία φορά, από το «μεγάλο Συνασπισμό» των πολιτικών εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου Συντηρητικών - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελευθέρων. Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπογράμμισε τα εξής:

«H Εκθεση αποκαλύπτει σε όλο τους το μέγεθος τις βαθιά αντιλαϊκές επιδιώξεις της ΕΕ και του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για την κατεδάφιση των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης. Επισείοντας τρομοκρατικά το πρόσχημα της δημογραφικής μείωσης στην ΕΕ, η έκθεση προτείνει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την εφαρμογή του συστήματος των "τριών πυλώνων", δηλαδή:

  • Συντάξεις πείνας από τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Επέκταση των "επαγγελματικών" συνταξιοδοτικών ταμείων που θα παρέχουν συντάξεις με βάση την ανταποδοτικότητα των εισφορών.
  • Στροφή των εργαζομένων στην ιδιωτική ασφάλιση ("εξατομίκευση" στην ευρωενωσιακή ορολογία), τον αποκαλούμενο "τρίτο πυλώνα". Ανοίγει έτσι διάπλατα το δρόμο για την αύξηση των κερδών των ασφαλιστικών μονοπωλιακών επιχειρήσεων με την επέλασή τους σε έναν ακόμη κερδοφόρο τομέα.

H επίθεση αυτή εντάσσεται σε μια δέσμη αντεργατικών μέτρων της ΕΕ, όπως η γενίκευση της "ευελφάλειας", η "αναμόρφωση" - κατεδάφιση του εργατικού δικαίου, η θεσμοθέτηση των "δουλεμπορικών" επιχειρήσεων ενοικίασης εργαζομένων, η οδηγία που θεσπίζει τον ανενεργό χρόνο εργασίας, το 65ωρο, την κατάργηση, τη διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης σε ετήσια βάση. Στην ένταση της επίθεσης του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει με αντεπίθεση, τη συγκρότηση της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας που θα διεκδικήσει τη δική της Λαϊκή Εξουσία και θα βάλει τις βάσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ