Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανεπιτυχής προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων

Να διασκεδάσει ανεπιτυχώς τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά την αποκάλυψη ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε, πριν δύο μήνες, με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα και ενημερώθηκε για την υπόθεση εκβιασμού που αφορούσε τις αγοραπωλησίες με τη Μονή Βατοπεδίου, επιχείρησε και χτες η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, υποστηρίζοντας ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία στο γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη, έκρινε σκόπιμο να μην ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη του επίμαχου βίντεο εκβιασμού, που δυο μήνες μετά παρέδωσε ο Θ. Πάπιστας στη Βουλή, αναφέροντας «πως νιώθει ότι έκανε το απολύτως σωστό».

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις που έχουν φέρει σε αμηχανία την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πυροδότησαν νέο γύρο δικομματικής αντιπαράθεσης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «προβοκάτσια» και «επιχείρηση αντιπερισπασμού», θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην επιχείρηση συγκάλυψης των τεράστιων πολιτικών ευθυνών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία στα μοναστήρια. Μια περιουσία που έγινε αντικείμενο κερδοφόρων συναλλαγών ανάμεσα σε επιχειρηματίες, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν σε κομματικά και πολιτικά γραφεία...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κάλυψε απόλυτα τον Γ. Παπακωνσταντίνου χτες από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «συγκαλύπτει αλήθειες που καίνε και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αρχικά με δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αργότερα με ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν είναι τυχαία. Είναι μια απίστευτη προσπάθεια της ΝΔ για παραπληροφόρηση».

«Δε γνώριζα τον εκβιασμό»

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «δε γνώριζε τον εκβιασμό» αφού, όπως είπε, «αρνήθηκα να τον ακούσω. Διότι δεν είναι δουλειά ενός βουλευτή να αναμειγνύεται σε υποθέσεις εκβιασμών ανάμεσα σε δύο ιδιώτες». Πρόσθεσε δε ότι «ζήτησε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προσφύγει στις αρμόδιες Αρχές». Οπως ο ίδιος δήλωσε, «η συζήτηση είχε να κάνει με αγοραπωλησίες γης» και όπως είπε «από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπέθεσα ότι αφορούσε το Βατοπέδι»... Σε ερώτηση γιατί δε γνωστοποίησε το γεγονός, απάντησε ότι «πριν δυο μήνες δεν υπήρχε η Εξεταστική Επιτροπή. Δεν το είχα συνδυάσει τότε με την εταιρεία "Ανθεμιάς" του κ. Πάπιστα».

Δήλωσε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου «γιατί στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δε μεταφέρει κανείς κουτσομπολιά, ατεκμηρίωτες, ανεξακρίβωτες και γενικόλογες πληροφορίες περί εκβιασμών κάποιων φυσικών προσώπων».

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα παραίτησής του, από προχτές που ενημέρωσε για πρώτη φορά, όπως υποστήριξε, τον Γ. Παπανδρέου - αν και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές υπήρξε έντονη δυσφορία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - προσθέτοντας όμως ότι η παραίτησή του «είναι πάντα στη διάθεση του προέδρου».

«Δε με χρηματοδότησε ποτέ ο Πάπιστας»

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Θ. Πάπιτσα, υποστήριξε ότι αυτή ζητήθηκε από τον επιχειρηματία γιατί κατάγονται από τον ίδιο νομό και «επειδή ήθελε να πείσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και, προφανώς, όσα περισσότερα πολιτικά κόμματα γίνεται, ότι δεν έχει κάνει κάτι το μεμπτό στην υπόθεση Βατοπεδίου».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι έχει συναντήσει τρεις με τέσσερις φορές τον επιχειρηματία «σε κοινωνικές εκδηλώσεις» και, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι «δε χρηματοδοτήθηκε από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ούτε τον χρηματοδότησε ποτέ». Οταν ρωτήθηκε αν πήρε ποτέ χρήματα ο Θ. Πάπιστας από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο οποίο ο Γ. Παπακωνσταντίνου διατέλεσε ΓΓ την περίοδο 2000-2002, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν «προκήρυξε ποτέ έργα». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως «πρόκειται για μια απελπισμένη κυβέρνηση, η οποία επειδή είναι βουτηγμένη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου μέχρι το λαιμό, επιχειρεί έναν απονενοημένο αποπροσανατολισμό».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης, που εκλέγεται επίσης στο Νομό Κοζάνης, με δηλώσεις του χτες διέψευσε πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει συνεργαστεί με τον επιχειρηματία Πάπιστα, σε επιχείρηση που ασχολιόταν με αγοραπωλησίες γης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ