Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Οικολογικές» ... ευαισθησίες

Το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της χώρας μας στους «ευέλικτους μηχανισμούς» του Πρωτοκόλλου του Κιότο, δηλαδή στο περιβόητο «εμπόριο ρύπων», έδωσε τελικά η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ, από το οποίο την είχε αποκλείσει προσωρινά από τον περασμένο Ιούνη.

Το γεγονός αυτό χαιρέτισαν με ενθουσιασμό, όχι μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ, που σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως «η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών Κρατών για την κλιματική αλλαγή», αλλά και όλοι αυτοί (ΠΑΣΟΚ, «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όπως η WWF Ελλάς κ.ά.), που πριν από λίγους μήνες χαρακτήριζαν τον αποκλεισμό περίπου ως ...εθνική καταστροφή.

Οπως, όμως, είναι γνωστό, στη συνδιάσκεψη του Κιότο οι κυβερνήσεις, με πρωταγωνιστή τη «φιλοπεριβαλλοντική» ΕΕ, αντί να δώσουν βάρος στη λήψη μέτρων απ' ευθείας μείωσης των αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές, προώθησαν τους λεγόμενους «ευέλικτους μηχανισμούς», ώστε τα μονοπώλια που προκαλούν με τη δράση τους το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και να πληρώσουν το μικρότερο κόστος, και να γίνουν πιο «ανταγωνιστικά», και να επωφεληθούν αναπτύσσοντας μια νέα κερδοφόρα «πράσινη» αγορά. «Εμπόριο ρύπων» σημαίνει πως οι ρυπογόνες βιομηχανίες, αντί να πληρώσουν για να εγκαταστήσουν αντιρρυπαντική τεχνολογία, μπορούν να αγοράζουν το «δικαίωμα» να τη βομβαρδίζουν με περισσότερους ρύπους!

Προς τι, λοιπόν, τόσος ενθουσιασμός; Επειδή και οι 140 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο σύστημα «εμπορίου ρύπων» θα μπορούν απερίσπαστες να εκπέμπουν τόνους ρύπων;

Συγχαρητήρια για την ...οικολογική τους ευαισθησία!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ