Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10232

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν με τους εργάτες στις 27 Νοέμβρη

Να δώσουν μαζί με τους εργάτες τη μάχη για να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ. Για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη στην Αθήνα έχει ορίσει σαν τόπο συνάντησης την πλατεία Κοραή, στις 6.30 μ.μ. Με πικετοφορίες και εξορμήσεις συνεχίζεται σήμερα η δράση του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια και την απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  19

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΛΑΟΣ διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών του

ΚΚΕ: Ο λαός να απορρίψει συνολικά την πολιτική και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, να τα αποδυναμώσει, να επιλέξει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι του καπιταλιστικού κέρδους

Απόλυτα προσαρμοσμένος στις ανάγκες προστασίας του κεφαλαίου από την οικονομική κρίση, που το ίδιο ευθύνεται και προκαλεί, είναι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2009, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση.

Το λόγο πρέπει να τον πάρει τώρα ο λαός, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες πρέπει να απορρίψουν και τον προϋπολογισμό και συνολικά την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Απέναντι στην πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προβάλει η κυβέρνηση και στην παραλλαγή που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ο λαός πρέπει να αντιτάξει διεκδικήσεις που αυξάνουν το λαϊκό εισόδημα, που προστατεύουν τους ανέργους.


ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκαινιάζεται η Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων του ΚΚΕ

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδας, έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να γνωριστεί με σημαντικούς σταθμούς της 90χρονης ηρωικής πορείας του ΚΚΕ. Η μοναδική Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων του ΚΚΕ, εγκαινιάζεται αύριο Κυριακή 23 του Νοέμβρη, ώρα 11 το πρωί, στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, με ομιλητή το Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθημερινά, μέχρι τις 19 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  3


ΒΡΑΖΙΛΙΑ
10η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτικές οι ευθύνες για τις εξελίξεις στη «ΛΑΡΚΟ»

Συνάντηση με αντιπροσώπους των εργαζομένων είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  18
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα

ΣΕΛ.  21
Συνέλαβαν μετανάστη που ζήτησε δεδουλευμένα!

ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ»
Παρέμβαση για τη σωτηρία του βουνού

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ