Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κάνει πράξη τις υποσχέσεις της

Προχωράει η διαδικασία για ανέγερση του 19ου Δημοτικού Σχολείου

Η «αρχή του τέλους» για την ανέγερση και κατασκευή του 19ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας ξεκίνησε με τη δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη αναδόχου. Η Δημοτική Αρχή της πόλης κάνει πράξη τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, μέσα από κινητοποιήσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, για την κατασκευή του 19ου Δημοτικού Σχολείου, ενάντια στα εμπόδια που είχαν στηθεί και στον «πόλεμο» που είχε υποστεί από άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή, δημοτική παράταξη (του Στέλιου Λογοθέτη) είχε υποβάλει νέα αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο ενάντια στην ανέγερση του νέου διδακτηρίου γυρνώντας την πλάτη της σε 2.000 μαθητές της Νεάπολης, στο όνομα τάχα του «πρασίνου και των κινδύνων υγείας»... Δεν παρέλειψε μάλιστα να μοιράσει ανακοινώσεις και να εκτοξεύσει απειλές προς τους εργολάβους που βρίσκονταν στο δημοτικό κατάστημα για να δώσουν τις προσφορές τους για τη δημοπρασία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, τόνισε ότι «το σχολείο θα γίνει γιατί είναι ανάγκη, απαίτηση των κατοίκων της Νεάπολης αλλά και της πόλης και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στους "προστάτες των λαϊκών συμφερόντων" που από χρόνια έχουν πάρει το δρόμο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων». «Ως δημοτική Αρχή - πρόσθεσε - στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, προωθούμε την κρατική επιχορήγηση στα σχολεία, αναμορφώνουμε τις σχολικές μονάδες αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη ανέγερσης νέων διδακτηρίων. Αντιστεκόμαστε σε προσπάθειες και προγράμματα ιδιωτικοποίησης καθώς και στην απαξίωση του περιεχομένου της γνώσης, στοχεύοντας αποκλειστικά στη Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Παιδεία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org