Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑ
Δρομολογείται λύση για το κτιριακό του πρόβλημα

Για μια πρώτη νίκη γονιών και εκπαιδευτικών κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», καθώς δρομολογείται χτίσιμο σύγχρονου διδακτηρίου για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα.

Θυμίζουμε ότι το κτίριο που στεγάζει τώρα τα δύο σχολεία κρίθηκε επικίνδυνο και σφραγίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών που διεκδικούσαν λύση, ο οποίος έφερε αποτελέσματα. Ετσι, παρά τα εμπόδια που εντόπιζε αρχικά η δημοτική αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/4, δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» σημειώνει σχετικά: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και μάλιστα, όταν η συμμετοχή είναι μαζική, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε πως από τη νέα σχολική χρονιά το 4ο Δημοτικό Βύρωνα θα μετεγκατασταθεί ενιαία σε κτίριο της Αρχιεπισκοπής επί της Κατεχάκη, το οποίο θα ανακαινιστεί έως τότε. Καμία αξιόπιστη πρόταση δεν έκανε για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου κι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα (...)

Για το τελευταίο δίμηνο αυτής της σχολικής χρονιάς, η μόνη "δυνατή" λύση που προτάθηκε στους γονείς και στους δασκάλους είναι το σπάσιμο του σχολείου σε τρία μέρη - σχολεία: 5 αίθουσες στα παρακείμενα με το υπάρχον 4ο Δημοτικό κτίρια, 4 αίθουσες στο 12ο και 2 αίθουσες στο 7ο Βύρωνα (που τελικά θα πάνε στο 8ο). Αυτή δεν ήταν παρά μία λύση ανάγκης που αναγκάστηκαν να δεχτούν οι γονείς».

Απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή ο Σύλλογος προσθέτει: «Τη δέσμευση που δώσατε θα την τηρήσετε! Αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας με νέες κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ