Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σύσκεψη εκπαιδευτικών και γονιών

Κάλεσμα προς τους φορείς των γονιών για μια κοινή σύσκεψη με θέμα τη μόρφωση των παιδιών και το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα, απευθύνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης» και «Ρ. Ιμβριώτη».

Η σύσκεψη θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 18.30, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27).

Οπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών, «στέλνουμε αυτό το κάλεσμα προς την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής, τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων Αττικής γιατί θέλουμε να σας καλέσουμε σε σύσκεψη για να συζητήσουμε και να παλέψουμε μαζί για το σχολείο και τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας».

Προσθέτουν ακόμα μεταξύ άλλων ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες:

  • 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Α', Β' Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις και ακόμα μικρότερο αριθμό σε κατευθύνσεις και εργαστήρια για να γίνεται πιο ουσιαστική δουλειά με τα παιδιά.
  • Ολοήμερο σχολείο, με διευρυμένη χρονική λειτουργία, δωρεάν σίτιση με πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού και όλες τις ειδικότητες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

Για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ