Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις

Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση στην Αθήνα

Με σημαία τα δίκαια αιτήματά τους για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, μαθητές - φοιτητές - σπουδαστές βγαίνουν σήμερα στους δρόμους σε πολλές πόλεις.

Οι μαθητές απαιτούν ενιαίο σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους, κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και απόσυρση της εισαγγελικής εντολής για δίωξη των μαθητών. Δίνουν δυναμική απάντηση στις απόπειρες τρομοκράτησης του αγώνα τους με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Μαζί με τους μαθητές στο δρόμο βγαίνουν φοιτητές και σπουδαστές, με αιτήματα αιχμής για δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, για δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές υψηλού επιπέδου, για να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα «κολέγια» και να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί από φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, από το ΣΑΣΑ και 15μελή συμβούλια για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώνονται στις 12 μ., στην πλατεία Χημείου και οι μαθητές στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου καλεί του Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Στις υπόλοιπες πόλεις οι συγκεντρώσεις είναι: Πάτρα, 12.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου. Γιάννενα, 12 το μεσημέρι, Ακαδημία (συμμετέχει και ο σύλλογος πανεπιστημιακών). Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς. Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Χαλκίδα, 1 μ.μ., Φανάρια Νεάπολης. Ρέθυμνο, 12 το μεσημέρι, Δημαρχείο. Κατερίνη, 1 μ.μ., Πάρκο. Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., 1ο Ενιαίο Λύκειο. Καλαμάτα, 11.30 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη. Σέρρες, 11 π.μ., ΣΤΕΦ. Κομοτηνή, 11 π.μ., πλατεία. Ξάνθη, 11 π.μ., πλατεία.

Συμμετοχή στα συλλαλητήρια έχουν αποφασίσει οι εξής φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: Φυσικού, ΣΕΜΦΕ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Γεωπονικής, Νηπιαγωγών, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας, Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Πειραιά, Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ (στην Αθήνα), Φαρμακευτικής, Νηπιαγωγών, ΜΜΕ, Χημικού και η Ενωση Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ (στη Θεσ/νίκη), Χημικών Μηχανικών, Χημικού, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού, Φαρμακευτικής (στην Πάτρα) Ειδικής Αγωγής (στο Βόλο), Χημικού, Πληροφορικής, ΠΤΕΤ (στα Γιάννενα) και ΤΕΙ Ρεθύμνου.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού που έχει αποφασίσει η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω συλλόγων είναι στα συλλαλητήρια στις 27 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ.

  • Σήμερα στην Κοζάνη στις 12 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ καλεί η ΠΚΣ για δωρεάν διανομή των υλικών σχεδίασης στο Τμήμα Μηχανολογίας και Βιομηχανικού Σχεδίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ