Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Διεκδικούν το αυτονόητο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες φορείς του αναπηρικού κινήματος

«Πρόνοια - Παιδεία γεμίσαν εταιρείες, θύματά τους είναι παιδιά με αναπηρίες». Με το παραπάνω πανό να απλώνεται έξω από το υπουργείο Παιδείας εργαζόμενοι σε Ειδικά Σχολεία, γονείς και μαθητές, με χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησαν το αυτονόητο: Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά με αναπηρίες στο σχολείο! Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: 180.000 περίπου παιδιά με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός ειδικής εκπαίδευσης. 700 μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα Ειδικά Σχολεία στην Αττική από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να πάνε για μάθημα γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα.

Γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι διεκδικούν: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, κατάργηση των νόμων 36/99/08 και 2817/2000, δημόσια μέσα μεταφοράς με κρατική χρηματοδότηση, άμεσο έλεγχο των συμβάσεων και ανανέωσή τους. Αντιδρώντας στον εμπαιγμό που υφίστανται από τις κρατικές υπηρεσίες, βροντοφώναξαν ότι «η μεταρρύθμισή τους είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου γονιού την πλάτη» και ξεκαθάρισαν: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή».

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Γονέων Αθήνας και Πειραιά, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Βαρηκόων Αργυρούπολης, ο Σύλλογος Γονέων ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δ. Πλατή, ο οποίος ομολόγησε ότι δεν έχουν λύση να δώσουν άμεσα. Αναδείχτηκε ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση κάνει υποχρεωτική την Ειδική Αγωγή χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μεταφέροντας τα βάρη στην πλάτη των γονιών και δίνοντας κέρδη στους ιδιώτες. Επίσης, αναδεικνύονται οι ολέθριες συνέπειες της «αποκέντρωσης», καθώς η Νομαρχία είναι παντελώς αναρμόδιος φορέας για να αναλάβει οποιοδήποτε τομέα της Παιδείας. Και χτες συνεχίστηκε το «πινγκ - πονγκ» ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και στη Νομαρχία για το ποιος έχει την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών, με τον Δ. Πλατή να επαναλαμβάνει ότι είναι ευθύνη της Νομαρχίας και την αντινομάρχη που επισκέφτηκε χτες το ΚΕΑΤ να υποστηρίζει ότι ευθύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του υπουργείου...

Για τη συνέχιση του αγώνα και τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης και διεκδίκησης, η ΣΕΑΑΝ, η ΑΣΓΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Γονέων Αθήνας και Πειραιά καλούν σε σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η 19η Απρίλη μέρα διεκδίκησης για την Ειδική Αγωγή(2013-04-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την Πρόνοια και Ειδική Αγωγή(2011-06-16 00:00:00.0)
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση του ΚΕΑΤ(2010-10-20 00:00:00.0)
Δεν πέρασαν η τρομοκρατία και η κοροϊδία(2010-10-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή(2009-04-25 00:00:00.0)
Τιμούν τη μέρα με αγωνιστική κινητοποίηση(2008-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ