Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης

Καταγγελία της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για παρεμπόδιση επισκέψεών της σε ιδιωτικά ΙΕΚ, από τις διοικήσεις τους

«Το ΚΚΕ δε διαπραγματεύεται το δικαίωμα να συζητά με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στα ΙΕΚ δημόσια και ιδιωτικά. Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, που κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας «τα ιδιωτικά ΙΕΚ "Ομηρος", "Δέλτα" και "Ιπποκράτειος" για την απαράδεκτη στάση τους να μην αποδεχτούν αίτημα της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΙΕΚ». Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, οι επισκέψεις σε χώρους κατάρτισης έχουν σκοπό την «ενημέρωση των σπουδαστών για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, για την οικονομική κρίση και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, για την πρόταση του ΚΚΕ για την επαγγελματική εκπαίδευση».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το επιχείρημα ότι "είναι πολιτική του ΙΕΚ να μην αφήνουν να έρχονται πολιτικά κόμματα" είναι σαθρό, καθώς αυτοί οι ίδιοι υπάρχουν και βγάζουν τεράστια κέρδη από την εφαρμογή της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν και προπαγανδίζουν αυτή την πολιτική».

«Φοβούνται το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι η πολιτική του πρόταση είναι ανατρεπτική, αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις στην κατεύθυνση της απειθαρχίας και της ρήξης με την εφαρμοζόμενη πολιτική, να οργανώσει την αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Η προσπάθειά τους για φίμωση του ΚΚΕ δε θα περάσει, θα πέσει στο κενό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές των ΙΕΚ να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια τρομοκράτησης από τους σχολάρχες, με οργάνωση του αγώνα. Να παλέψουν, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές υψηλού επιπέδου, μετά το 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, οι οποίες να παρέχουν ουσιαστική ειδίκευση και πλήρη επάρκεια για την ολοκληρωμένη άσκηση του επαγγέλματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ