Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Διεκδικεί σύγχρονα σχολεία για τους μαθητές

Τα οξυμένα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Νίκαιας, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης από το κράτος, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιεκπαιδευτικής - ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε χτες το μεσημέρι η δημοτική αρχή της πόλης. Οπως επισήμανε ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος, μια δημοτική αρχή «οφείλει πρωτίστως να είναι διεκδικητική και με βάση αυτήν την αρχή κινείται ολόκληρη η δράση μας, απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα. Ειδικά το ζήτημα της δημόσιας δωρεάν Παιδείας είναι για μας κατεξοχήν πρόβλημα των εργαζομένων», τόνισε ο δήμαρχος.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν χτες, προκύπτει ότι σε πολλά διδακτήρια της πόλης εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό και είναι επιτακτική η ανάγκη επισκευής τους. Συγκεκριμένα, πέντε δημοτικά σχολεία χρειάζονται επείγουσα αναμόρφωση, μόνο που ο ΟΣΚ ακόμη δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της δημοτικής αρχής, ενώ άλλες έξι σχολικές μονάδες, για τις οποίες έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ και Νομαρχίας Πειραιά για την αναμόρφωσή τους, βρίσκονται στην αναμονή. Το πιο σημαντικό είναι ότι επιπλέον 49 σχολικά κτίρια έχουν ανάγκη μεγάλων επισκευών, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πίστωση από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Βαγενάς ανέφερε ότι η σχετική τεχνική μελέτη έχει σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών, μόνο που από το συνολικό κόστος των 2.290.000 ευρώ, το υπουργείο έστειλε κονδύλι ύψους 87.000 ευρώ.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην προσχολική αγωγή, καθώς χρειάζεται άμεσα η ανέγερση έξι νηπιαγωγείων για να καλυφθούν οι ανάγκες των 600 και πλέον παιδιών εργαζομένων που οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα εγγράψουν σε κάποιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Η δημοτική αρχή έχει επιδείξει οικόπεδα όπου μπορούν να ανεγερθούν τα έξι νηπιαγωγεία, όπως επίσης και οικόπεδο για την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναμένει τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Φυσικά και η δημοτική αρχή δεν περιμένει απλά την ικανοποίηση των αιτημάτων της, αλλά κυρίως διεκδικεί. Ετσι, στις 2 του Ιούλη, οργανώνει αγωνιστικό συλλαλητήριο στην περιοχή «Περιβολάκι» για όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Κλείνοντας, ο Στ. Μπενετάτος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών που διοργανώνει ο δήμος για 5ο συνεχόμενο καλοκαίρι. Ετσι, παιδιά που οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα διακοπών, μπορούν εντελώς δωρεάν, μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών και άλλων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ