Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιξε η έκθεση ντοκουμέντων για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10 πμ έως τις 8 μμ, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ

Motion Team

Με μια ευχάριστη έκπληξη άνοιξε χτες τις πύλες της η έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώτος επισκέπτης της έκθεσης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ενίσχυσε οικονομικά το Κόμμα και αφού έφυγε έστειλε ένα μπουκέτο με ενενήντα κατακόκκινα τριαντάφυλλα και ευχές για την καλή επιτυχία της έκθεσης. Ενενήντα κατακόκκινα τριαντάφυλλα για τα 90χρονα του Κόμματος.

Αλλά και πολλοί εργαζόμενοι, απόμαχοι της δουλειάς και ιδιαίτερα νέοι και νέες που επισκέφθηκαν μέχρι το βράδυ την έκθεση έδειχναν το ίδιο συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι. Με ιδιαίτερη προσοχή σταματούσαν για να διαβάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά κείμενα αλλά και τα ποιήματα, να παρατηρήσουν τις 1.429 εικόνες που βρίσκονται σε 92 ταμπλό και στις κατασκευές.

Εντονο εκδηλωνόταν, επίσης, το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα πολυάριθμα αντικείμενα από την 90χρονη δράση του ΚΚΕ που εκτίθενται, όπως τα παράνομα πιεστήρια και οι πολύγραφοι, προκηρύξεις από τα χρόνια της Κατοχής, της Αντίστασης και της εποχής της χούντας, ασύρματοι, αλλά και σπάνια έντυπα και εφημερίδες από τη δεκαετία του '20 μέχρι σήμερα από τον αγώνα του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς.

Με την έκθεση αυτή έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να πληροφορηθεί πολλά γεγονότα από την ιστορία του τόπου μας, στην πραγματική τους διάσταση. Την ιστορία που δε διδάσκεται στα σχολεία, γιατί τη φοβούνται. Και να παρακολουθήσει από χρόνο σε χρόνο τη μεγάλη προσφορά και συμβολή του ΚΚΕ σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες σ' αυτά τα 90 χρόνια, στις ριζοσπαστικές ιδέες που έφερε από την ίδρυσή του και διέδωσε στην ελληνική κοινωνία.

Η προσέλευση των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ, αλλά και των εργαζομένων και της νεολαίας που θέλει να μάθει για ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ και του λαϊκού μας κινήματος, είναι βέβαιο πως θα μεγαλώνει μέρα τη μέρα, στο προσεχές διάστημα της λειτουργίας της Εκθεσης.

Οπως είναι γνωστό, η Εκθεση για τα 90χρονα του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργεί για ένα μήνα, καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8μμ, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ