Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην αντεπίθεση για την Υγεία

Τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την επάρκεια σε αναγκαία για την περίθαλψη και θεραπεία υλικά, οι μεγάλες οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς και οι χιλιάδες ελλείψεις που καταγράφονται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες Υγείας, αναδεικνύουν αυτό που διαχρονικά καταγγέλλει το ΚΚΕ. Οτι η αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης οδηγεί στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους, στην ένταση των αδιεξόδων για τους εργαζόμενους στην Υγεία και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν το μάρμαρο.

Οι εργαζόμενοι, είτε από τη θέση του γιατρού και του νοσηλευτή, είτε από αυτή του ασθενή, πρέπει να σκεφτούν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν απαγορευόταν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας. Αν έμπαινε οριστικά τέλος σε κάθε διάκριση ή διαβάθμιση στις παροχές Υγείας ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα του κάθε εργαζόμενου. Αν η παραγωγή, η εισαγωγή και η διάθεση των φαρμάκων ήταν αποκλειστική ευθύνη ενός δημόσιου φορέα, ενταγμένου στο γενικότερο, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με ευθύνη να εξασφαλίζει επάρκεια για κάθε φαρμακευτικό παρασκεύασμα, χωρίς καμιά συμμετοχή του εργαζόμενου. Αν τα νοσοκομεία ήταν πλήρως εξοπλισμένα με το αναγκαίο προσωπικό και την υποδομή, με στόχο να παρέχουν υψηλής ποιότητας, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η αντιασφαλιστική πολιτική τους είναι αυτή που έχει βουλιάξει τα ταμεία και σήμερα αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και τα χρωστούμενα στους φαρμακοποιούς. Η αντιλαϊκή πολιτική τους είναι αυτή που έχει στερήσει από τα νοσοκομεία πολύτιμούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει δημιουργήσει σχέσεις εξάρτησης με ιδιώτες προμηθευτές, που σήμερα απειλούν με διακοπή της παροχής αναγκαίων υλικών. Η βαθιά ταξική πολιτική τους είναι αυτή που κρατάει τα νοσοκομεία γυμνά από τους 3.000 γιατρούς και 25.000 νοσηλευτές που είναι αναγκαίοι σήμερα για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα, με τις πραγματικές ανάγκες να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε βήμα πίσω από το αίτημα να πληρώσει το κράτος τα χρωστούμενα των Ταμείων και των νοσοκομείων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Το πρόβλημα θα έρχεται και θα ξανάρχεται όσο η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση παραμένουν εμπόρευμα. Οσο λογίζονται σαν «βάρος» για την εργοδοσία και τα κέρδη της. Γιατί αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος και εκεί πρέπει να στρέψει τα πυρά του το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Να απαιτήσει με μια φωνή «Εξω οι επιχειρηματίες από την Υγεία. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήρης δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος για όλους!(2022-01-06 00:00:00.0)
Το πλαίσιο πάλης(2015-10-15 00:00:00.0)
Συγκρότησε «Ομάδα Αλληλεγγύης για την Υγεία του λαού»(2013-03-10 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στις 12 Ιούλη σε όλη τη χώρα(2012-06-29 00:00:00.0)
Τα προβλήματα διαρκώς οξύνονται(2009-05-02 00:00:00.0)
Πανυγειονομική συμμετοχή με συνέχεια(2001-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ