Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα και μεταρρυθμίσεις που τρέφουν την καπιταλιστική κρίση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ για την οικονομική κρίση, σημειώνει τα παρακάτω:

«Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να αναφερθεί στις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, που είναι αποτέλεσμα της υψηλής κερδοφορίας και της υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων, για να μην αποκαλυφθεί ότι ούτε η κυβέρνησή του, ούτε η ΕΕ έχουν όπλα για την αντιμετώπισή της. Αυτό που παρουσίασε ως απάντηση στην κρίση, τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είναι η πολιτική της ΕΕ που αποδεδειγμένα τρέφει την καπιταλιστική κρίση.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροβιοτέχνες και οι αγρότες, για να μην πληρώσουν και τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν τη στρατηγική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Να αποδυναμώσουν και τους δύο. Γιατί και οι δύο έχουν τον ίδιο στόχο, την προστασία του κεφαλαίου. Οι διαφορές τους αφορούν μόνο τον τρόπο που αυτό θα γίνει και το πώς θα πληρώσει ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ