Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Για τους εργάτες τίποτα!

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε εταιρισμό και υποταγή στην κυρίαρχη πολιτική οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΑΣΕ που μίλησαν στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Ο δε πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε μια ανάλυση για την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση -ποτέ δεν την κατονόμασε ως τέτοια - που θα έκανε ένα «γκόλντεν μπόι» της «Γουόλ Στριτ» να κιτρινίζει από τη ζήλια του. Αναμάσησε τα παραμύθια του συρμού που κυκλοφορούν περί της χρηματοπιστωτικής κρίσης και τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ για να καταλήξει στα καθ' ημάς να υποστηρίξει το σχέδιο στήριξης των τραπεζών, επειδή «οι τράπεζες είναι ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» και «ο πλέον ανταγωνιστικός κλάδος στην Ευρώπη»(!). Για τους εργάτες, βεβαίως, δεν είπε τίποτα. Αγιος ο πρόεδρος για το σύστημα...

Δούλεμα με τη σέσουλα...

Είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Καρατζαφέρης, στη Βουλή για την «ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας»: «Βγάλτε από τα σεντούκια τα λεφτά της παραοικονομίας. Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη παραοικονομία. Αυτά τα κεφάλαια είναι ανενεργά, είναι μέσα σε θυρίδες. Δεν κερδίζει τίποτα το κράτος. Αν αυτά βγουν από τις θυρίδες, σε κάθε πράξη το κράτος θα παίρνει 19% και όσο επαναλαμβάνονται οι πράξεις τόσα δεκαεννιάρια θα παίρνουμε. Καταλάβετε λοιπόν ότι η σωτηρία είναι να βγουν τα χρήματα της παραοικονομίας από τα σεντούκια (...) Δε σας δίνει τίποτα το πόθεν έσχες. Καταργήστε το πόθεν έσχες για ένα χρονικό διάστημα, να βγει ο άλλος ο οποίος έχει μαζέψει τα λεφτά με οποιονδήποτε τρόπο τα μάζεψε και να πάει να αγοράσει ένα σπίτι, να πάρετε από το σπίτι 19% και εν συνεχεία ο κατασκευαστής που θα πάει να αγοράσει ένα άλλο αντικείμενο 19% και αυτός που θα πάει να αγοράσει χαλιά 19%, να γεμίσει το δικό σας ταμείο με δεκαεννιάρια».

Κάτι θα ξέρει για την παραοικονομία ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για να επιμένει. Αλλωστε, μέρος της σαπίλας του συστήματος είναι η παραοικονομία, όπως και η καπιταλιστική οικονομία, που μάλλον δεν μπορεί να κάνει χωρίς παραοικονομία. Μόνο που η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. πάει να βγάλει λάδι τους καπιταλιστές, στο όνομα των «μαφιόζων», κατά το σύστημα, κονομημένων. Δούλεμα με τη σέσουλα ο πρόεδρος, δηλαδή...

Παραπλάνηση

Τ' ακούσαμε κι αυτό: Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή - κυβερνητικό στέλεχος, δηλαδή, του υπουργείου Ανάπτυξης - στηλίτευσε δημόσια την «απληστία συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων της αγοράς και οικονομίας του αέρα και του τζόγου με συνεχείς προσπάθειες ανισοκατανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών»!

Δεν έχει πάτο ο κατήφορός τους στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους γύρω από τους στόχους και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Τι άλλο να πει κανείς...

Τα επώνυμα...

Εγκώμιο στα μονοπώλια των λεγόμενων επώνυμων προϊόντων ήταν η χτεσινή ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Φώλια στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Τι για «καθοριστική και αναγνωρισμένη συμβολή» στην ποιότητα και «απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» είπε, τι για «συνεισφορά στην εθνική οικονομία»... Τα διατροφικά σκάνδαλα, βέβαια, που «γεννήθηκαν» μέσα στην επωνυμία σειράς προϊόντων δεν είχαν θέση στην ομιλία του κυρίου υπουργού. Αυτά πήγαν ...περίπατο. Γι' αυτά θα μιλάμε τώρα..;

Για το δικαίωμα στη λαϊκή κατοικία

Η λειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποτελεί πρόκληση για τους δικαιούχους του και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Είναι σκάνδαλο και πρόκληση το γεγονός ότι ο ΟΕΚ, έχοντας ουσιαστικά μετατραπεί σε μοχλό ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού, στέλνει μαζικά τους δικαιούχους στα «δόντια» των τραπεζών, με αντάλλαγμα μια «ψευτοεπιδότηση» του επιτοκίου. Είναι σκάνδαλο και πρόκληση το γεγονός ότι το κατασκευαστικό του έργο είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτο. Είναι σκάνδαλο και πρόκληση το γεγονός ότι με τα λεφτά των εργατών, τόσο το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, όσο και η ΝΔ σήμερα, λειτουργώντας σαν «ιδιοκτήτες» του ΟΕΚ και χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή από τον κρατικό προϋπολογισμό, αξιοποιούν το όποιο έργο του για να αντλούν ψήφους. Για να διατηρούν εγκλωβισμένες συνειδήσεις και, ταυτόχρονα, να σπρώχνουν χρήμα στα ταμεία των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν, για ακόμα μια φορά, προχτές, όταν, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μια εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στη διοίκηση του Οργανισμού, με κύριο αίτημα να πάψει ο ΟΕΚ να λειτουργεί σαν ατζέντης των τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστών. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι για τη χρονιά που τελειώνει, ο Οργανισμός δαπάνησε το 93% του προϋπολογισμού του στα δανειοδοτικά του προγράμματα και μόλις το 7% στο κατασκευαστικό του πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται, στο όνομα της κρίσης, να σπρώξει για ακόμα μια φορά λεφτά των εργατών στις κατασκευαστικές εταιρείες. Ηδη, ήρθε πρόταση στη διοίκηση του ΟΕΚ για την αγορά έτοιμων κατοικιών και, φυσικά, σε τιμές αγοράς.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει, με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των διορισμένων διοικήσεων του Οργανισμού, το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης από το ΙΚΑ των οφειλούμενων από τη συνείσπραξη (το ΙΚΑ εισπράττει για λογαριασμό του ΟΕΚ). Ποσό που υπολογίζεται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ και που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στο κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού για την παροχή φτηνής και ποιοτικής κατοικίας σε χιλιάδες δικαιούχους. Ανοιχτές παραμένουν και μια σειρά ακόμα υποθέσεις, για τις οποίες οι εργάτες - που είναι και οι μοναδικοί, ουσιαστικά, «οικονομικοί αιμοδότες» του Οργανισμού - πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο δε διαπραγματεύεται στο ελάχιστο το αίτημα να σταματήσει ο ΟΕΚ να λειτουργεί σαν παραμάγαζο των τραπεζών, αλλά παλεύει ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά το κατασκευαστικό του έργο και ο Οργανισμός να παρέχει απευθείας δάνεια από τα κεφάλαιά του στους δικαιούχους στο ύψος της αξίας της κατοικίας. Αυτή η πάλη δένεται με το συνολικό ζήτημα της λαϊκής κατοικίας, της εξασφάλισης, δηλαδή, φτηνής και ποιοτικής κατοικίας για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με ευθύνη του κράτους. Απ' αυτήν τη σκοπιά, το πλαίσιο πάλης της ταξικής Ομοσπονδίας Οικοδόμων, συνολικά του ΠΑΜΕ, αποτελεί το καλύτερο όπλο που διαθέτουν σήμερα οι εργαζόμενοι για να αντιπαρατεθούν με την πολιτική που θέλει τον ΟΕΚ υποταγμένο στην κερδοφορία του κεφαλαίου.


Γιώτα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

Της ... Βατοπεδιοσυσκότισης

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ, ΑΛΛΑ το έχουμε ξαναζήσει και σχετικά πρόσφατα. Δε θα το αντέξουμε άλλη μια φορά...

Για την υπόθεση του DVD του ...κουμπάρου του Πάπιστα λέμε, που ξαφνικά έγινε το επίκεντρο κάθε ενδιαφέροντος.

Πολλοί το είχαν, πολλοί το ήξεραν, αλλά ...κανείς δεν το είδε προτού φτάσει τελικά στα κανάλια και στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δε σας θυμίζει κάτι όλο αυτό;

ΠΟΛΥ ΤΑ ...ΜΑΣΑΝΕ οι κυβερνώντες - με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό - κι αυτό είναι καθ' όλα ανησυχητικό...

«Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η οικονομική κρίση», λένε! «Είναι πρωτοφανής»! «Χρειάζεται υπευθυνότητα και σύνεση»...

Κι όταν διαπιστώνεις τόσο πολύ ...αγνωστικισμό στους κυβερνώντες, καταλαβαίνεις πως κάτι κακό σου 'ρχεται.

Για την ακρίβεια, δεν έρχεται μόνο του. Αυτοί θα το φέρουν. Και κάτι μας λέει ότι θα πρόκειται για ...εισαγωγή από Βρυξέλλες.

Εδώ ...χωρίς κρίση και πάλι θέλανε να αυξήσουν την απασχόληση στις 65 ώρες τη βδομάδα και να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Φανταστείτε τώρα πού το έχουν φτάσει το πράγμα.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΠΑΝΤΩΣ, είναι πως τον Κώστα Καραμανλή τον απασχολεί - όπως δήλωσε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα - το θέμα της ανεργίας.

Εντύπωση μας κάνει, γιατί νομίζαμε ότι την έχει ρίξει στο 7,2%, όπως μας λέει, και ότι η πτωτική της πορεία θα συνεχιστεί.

Τώρα, πώς ξαφνικά ανησυχεί, όταν τα έχει πάει τόσο καλά - υποτίθεται - στην καταπολέμησή της;

Ισως γιατί όταν απλά ...δε μετράς τους ανέργους, ή προσμετράς στους εργαζόμενους τους υποαπασχολούμενους, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Κι επειδή ξέρουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία ότι θα έχουν νέα, μεγάλα κύματα, γι' αυτό προετοιμάζουν το έδαφος.

Εμπαίζουν τους καπνοπαραγωγούς

Παπαγεωργίου Βασίλης

Απύθμενη είναι η υποκρισία και η κοροϊδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του καπνού.

Χτες οι ευρωβουλευτές των δύο κομμάτων βγήκαν να πανηγυρίσουν και να πουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε έκθεση να μην περάσει η περικοπή του 50% της επιδότησης του καπνού. Ε, και;... Το δρόμο για την περικοπή της επιδότησης στον καπνό τον άνοιξε το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνη του 2003 και τον έστρωσε η ΝΔ τον Απρίλη του 2004. Και τώρα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θέλουν να δηλώσουν ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους καπνοπαραγωγούς... Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όμως; Γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς θα γίνει και οι ευρωβουλευτές Γ. Γκλαβάκης της ΝΔ και Κ. Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ, που βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τον Τύπο. Το ζήτημα είναι να μην υλοποιηθούν στην πράξη οι ολέθριες επιταγές της ΕΕ για τους καπνοπαραγωγούς. Ομως, το μόνο κόμμα που παλεύει για μια τέτοια πολιτική είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρα διατυμπανίσει: Ανυπακοή στις ολέθριες αποφάσεις της ΕΕ, όπως ισχύει και στην περίπτωση του καπνού. Ποια κυβέρνηση και ποιο κόμμα του ευρωμονόδρομου έχει τα κότσια να το κάνει; Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καλεί τους καπνοπαραγωγούς και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούν και να απορρίψουν την αντιαγροτική πολιτική που χαράσσει η ΕΕ και υλοποιούν και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Πλάτη στις «πράσινες» μπίζνες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως είναι ήδη γνωστό, η κυβέρνηση της ΝΔ με το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δίνει το «πράσινο φως» στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να κατασκευάσει αιολικά πάρκα και συνοδευτικές τους εγκαταστάσεις σχεδόν παντού. Σε δάση, δασικές εκτάσεις, αναδασωτέες εκτάσεις, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές (εθνικούς δρυμούς, κηρυγμένα μνημεία της φύσης, κ.ά.), υπό προϋποθέσεις.

Παρ' όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ήθελε να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στους επενδυτές. Ούτε κι αυτοί οι ελάχιστοι που υπάρχουν στο Ειδικό Σχέδιο της ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του πολιτικού εκπροσώπου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Κουβέλη. Το Ειδικό Χωροταξικό των ΑΠΕ - λέει - «αντί να συμβάλλει στην πορεία προς μια ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και να δίνει πνοή και άνοιγμα στις επενδύσεις που υπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος, θέτει περιορισμούς με αποτέλεσμα να αναχαιτίζει τη διάθεση των εν δυνάμει επενδυτών στις νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας»!

«Βασιλικότερο» της κυβέρνησης, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, για να μην αμφιβάλλει κανείς ότι το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου (στην περίπτωσή μας το «λόμπι» των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας) στο πλαίσιο της λεγόμενης πράσινης οικονομίας. Μόνο οι «πράσινες» μπίζνες...

Οποια πέτρα και να σηκώσεις...

Οποια πέτρα και να σηκώσεις, στον ιμπεριαλισμό και τους εκπροσώπους του θα βρεις εγκλήματα. Ετσι, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τσέινι, εκείνος ο ανεκδιήγητος με τα πετρελαϊκά συμφέροντα στο Ιράκ, βρίσκεται στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, Δικαστήριο του Τέξας απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του αντιπροέδρου Τσέινι και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες, κατηγορώντας τους ως συνυπεύθυνους για κακομεταχείριση κρατουμένων σε ιδιωτικές φυλακές, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Brownsville Herald».

Η εφημερίδα έγραψε ότι το δικαστήριο ενόρκων στην Κομητεία Ουίλασι, αφού άκουσε τα στοιχεία που προσκόμισε ο εισαγγελέας Χουάν Ανχελ Γκέρα, άσκησε διώξεις εναντίον των Τσέινι και Γκονζάλες, καθώς και αξιωματούχων της πολιτείας του Τέξας, περιλαμβανομένων ενός μέλους της πολιτειακής γερουσίας και περιφερειακών δικαστών.

Η δίωξη επικαλείται επενδύσεις του Τσέινι στον Vanguard Group, έναν όμιλο χρηματοοικονομικής διαχείρισης και αμοιβαίων κεφαλαίων με συμφέροντα σε εταιρείες στις οποίες ανήκουν ιδιωτικές φυλακές και διευθύνουν ομοσπονδιακά κέντρα κράτησης, ανέφερε η «Μπράουνσβιλ Χέραλντ».

Το δικαστήριο ανέφερε στο σκεπτικό του ότι για τον Τσέινι υφίσταται ασυμβίβαστο και μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για «τουλάχιστον παραπτωματικού χαρακτήρα επιθέσεις» σε βάρος κρατουμένων.

Ο Γκονζάλες - ο οποίος διατέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την περίοδο 2005-07 υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους - κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη διόλου ασήμαντη επιρροή του, για να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες περί κακομεταχείρισης στις φυλακές, ανέφερε η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην αντεπίθεση για την Υγεία

Τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την επάρκεια σε αναγκαία για την περίθαλψη και θεραπεία υλικά, οι μεγάλες οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς και οι χιλιάδες ελλείψεις που καταγράφονται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες Υγείας, αναδεικνύουν αυτό που διαχρονικά καταγγέλλει το ΚΚΕ. Οτι η αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης οδηγεί στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους, στην ένταση των αδιεξόδων για τους εργαζόμενους στην Υγεία και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν το μάρμαρο.

Οι εργαζόμενοι, είτε από τη θέση του γιατρού και του νοσηλευτή, είτε από αυτή του ασθενή, πρέπει να σκεφτούν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν απαγορευόταν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας. Αν έμπαινε οριστικά τέλος σε κάθε διάκριση ή διαβάθμιση στις παροχές Υγείας ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα του κάθε εργαζόμενου. Αν η παραγωγή, η εισαγωγή και η διάθεση των φαρμάκων ήταν αποκλειστική ευθύνη ενός δημόσιου φορέα, ενταγμένου στο γενικότερο, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με ευθύνη να εξασφαλίζει επάρκεια για κάθε φαρμακευτικό παρασκεύασμα, χωρίς καμιά συμμετοχή του εργαζόμενου. Αν τα νοσοκομεία ήταν πλήρως εξοπλισμένα με το αναγκαίο προσωπικό και την υποδομή, με στόχο να παρέχουν υψηλής ποιότητας, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η αντιασφαλιστική πολιτική τους είναι αυτή που έχει βουλιάξει τα ταμεία και σήμερα αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και τα χρωστούμενα στους φαρμακοποιούς. Η αντιλαϊκή πολιτική τους είναι αυτή που έχει στερήσει από τα νοσοκομεία πολύτιμούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει δημιουργήσει σχέσεις εξάρτησης με ιδιώτες προμηθευτές, που σήμερα απειλούν με διακοπή της παροχής αναγκαίων υλικών. Η βαθιά ταξική πολιτική τους είναι αυτή που κρατάει τα νοσοκομεία γυμνά από τους 3.000 γιατρούς και 25.000 νοσηλευτές που είναι αναγκαίοι σήμερα για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα, με τις πραγματικές ανάγκες να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε βήμα πίσω από το αίτημα να πληρώσει το κράτος τα χρωστούμενα των Ταμείων και των νοσοκομείων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Το πρόβλημα θα έρχεται και θα ξανάρχεται όσο η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση παραμένουν εμπόρευμα. Οσο λογίζονται σαν «βάρος» για την εργοδοσία και τα κέρδη της. Γιατί αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος και εκεί πρέπει να στρέψει τα πυρά του το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Να απαιτήσει με μια φωνή «Εξω οι επιχειρηματίες από την Υγεία. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ