Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

«ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»: «Θέλουν οι πολιτικοί μας να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Ελα όμως που αυτό δε γίνεται (...) ο μέσος πολίτης αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει στραβά (...) κανείς δεν τον έχει προετοιμάσει για να ακούσει την αλήθεια: πως δηλαδή η χώρα πρέπει να σφίξει τα λουριά, να κόψει τη σπατάλη σε κρίσιμους τομείς, να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί το σημερινό τεχνητό βιοτικό της επίπεδο (...) είναι μαθηματικώς βέβαιο πως η κοινή γνώμη θα βρεθεί εντελώς απροετοίμαστη απέναντι σε μια εξαιρετικά δύσκολη και έκτακτη κατάσταση (...) οι σοβαροί άνθρωποι ανησυχούν βαθύτατα (...) η χώρα χρειάζεται τώρα, σήμερα, αξιόπιστο οικονομικό επιτελείο» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ: «Ο υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον επανέλαβε ότι διαφωνεί ριζικά με τη χορήγηση στις αυτοκινητοβιομηχανίες κονδυλίων που προέρχονται από το πακέτο των 700 δισ. δολαρίων. Αναλυτές προειδοποιούν πάντως για καταστροφικές συνέπειες στην περίπτωση που δεν εγκριθεί πακέτο διάσωσης και όχι μόνον σε ό,τι αφορά την αύξηση της ανεργίας» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ; «Τα γκράφιτι στους τοίχους είναι μια άλλη "επαναστατική" στρέβλωση της ιστορίας. Η φθορά δημόσιας ή ξένης περιουσίας θεωρείται συνέχεια της λέξης "ελευθερία" που "κάποιοι έγραψαν στον τοίχο με μπογιά" (...) σε μια δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να πει το κοντό και το μακρύ του, είτε διά του Τύπου, είτε διά του Διαδικτύου, τα γκράφιτι στους τοίχους είναι απλώς άσκοπη φθορά περιουσίας» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ